Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο έφερε πολύ κόσμο στα σινεμά - Sold out και στην Πάτρα

Η ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο έφερε πολ...

Προσέλκυσε σε 117 αίθουσες το 4ήμερο της πρεμιέρας της 62.305 θεατές

Μπορεί οι κριτικές να μην ήταν καλές (υπήρξε και γνωστός κριτικός που έβαλε 0), ωστόσο το φιλμ «Ο Άνθρωπος του Θεού» με τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου, σε σκηνοθεσία της Σέρβας δημιουργού Γελένα Πόποβιτς, η οποία ζει στις ΗΠΑ, έκανε ένα θεαματικό ξεκίνημα στην πρεμιέρα της, στις Ελληνικές αίθουσες το περασμένο 4ήμερο, 26 με 29 Αυγούστου 2021.  

Το φιλμ που έχει ένα διεθνές καστ που περιλαμβάνει και τον 69χρονο Αμερικανό ηθοποιό Μίκι Ρουρκ στο σύντομο ρόλο του παράλυτου που βιώνει το θαύμα του Αγίου Νεκταρίου (εμφανίζεται στην ταινία γύρω στα 5 λεπτά) κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 62.000 θεατές (62.305) σε 117 αίθουσες πανελλαδικά και κατέλαβε άνετα την 1η θέση στο εγχώριο box office.

Στην Πάτρα η ταινία παίζεται από την Πέμπτη στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα με τις προβολές να γεμίζουν ασφυκτικά ενώ κάποιοι θεατές δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται τη 2η εβδομάδα προβολής, από την Πέμπτη 2/9 το φιλμ να έχει 2 προβολές ημερησίως.

Όπως γράφει το flix.gr, o “Άνθρωπος του Θεού” προσέλκυσε 12.000 παραπάνω θεατές απ’ όσους είχαν σπεύσει να δουν την ταινία «Ευτυχία» σε 109 αίθουσες, παραμονές των Χριστουγέννων του 2019.  Χάρη στον «Άνθρωπο του Θεού», εκτοξεύτηκε στα κοντά 90.000 εισιτήρια (88.701) το σύνολο των εισιτηρίων του τελευταίου κινηματογραφικού γουικέντ του Αυγούστου, τα υπερδιπλάσια από την προηγούμενη εβδομάδα και 27.000 παραπάνω από το σύνολο του αντίστοιχου περυσινού τετραημέρου, όταν το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν, το μοναδικό χολιγουντιανό μεγαθήριο της πρώτης μετά-πανδημικής σεζόν, είχε αναμενόμενα κατακτήσει την κορυφή του τοπ 10 στο άνοιγμά του με 40.230 εισιτήρια σε 162 σινεμά (συμπεριλαμβανομένων τότε και των multiplex), όπως σημειώνει το flix.gr.

Από τις υπόλοιπες καινούριες ταινίες, συμπαθητικά ξεκίνησε το animation φιλμ «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες» που προβάλλεται και στην Πάτρα (στα Odoen Veso Mare έως και την Τετάρτη 1/9 ενώ έως την Κυριακή παίχθηκε στο σινε-Κάστρο στο Ρίο), ενώ μάλλον απογοητευτικά κινήθηκε η αναβίωση του θρίλερ «Candyman» (ριμέικ ή καλύτερα reboot της ταινίας του 1992) σε σκηνοθεσία Νία ΝταΚόστα (σχεδόν 2.000 εισιτήρια σε 23 αίθουσες – παίζεται και στην Πάτρα), που πάντως στις ΗΠΑ «έσκισε» καταλαμβάνοντας πρωτιά στο box office με 22,5 εκατ. δολάρια.

Την ίδια ώρα το ακριβό και συμπαθητικό αν και ελαφρώς μπερδεμένο μελλοντολογικό νουάρ «Ταξίδι Μέσα από τη Μνήμη» της Λίζα Τζόι με τον γοητευτικό Χιου Τζάκμαν και τις Τάντι Νιούτον, Ρεμπέκα Φέργκιουσον και τον Κλιφ Κέρτις στο ρόλο του κακού αλλά και την Μαρίνα Ντι Ταβίρα του Οσκαρικού «Ρόμα», που προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Odeon Veso Mare, δεν πολυτράβηξε το κοινό, κόβοντας κάτι λιγότερο από 1600 εισιτήρια σε 27 αίθουσες πανελλαδικά.

Τέλος 982 σινεφίλ έσπευσαν σε 6 σινεμά και είδαν το βραβευμένο στις Κάνες, βραζιλιάνικο δράμα «Bacurau» των Κλέμπερ Μεντόντσα Φίλιο, Τζουλιάνο Ντορνέλες, όπου παίζουν ο Ούντο Κίερ και η Βραζιλιάνα Σόνια Μπράγκα του «Μιλάγκρο, η γη της σύγκρουσης» του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Όσο για την περιπέτεια «Ζήτημα Χρόνου» του Τομ Μακάρθι με τον Ματ Ντέιμον , συνέχισε τη 2η εβδομάδα προβολής της σε 20 αίθουσες πανελλαδικά, με 5.203 εισιτήρια, φτάνοντας συνολικά τα 17.962.

Το παιδικό «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες» έκοψε σε 27 σινεμά πανελλαδικά, 4.491 εισιτήρια ενώ το «The Suicide Squad» του Τζέιμς Γκαν, σε σχεδόν 2 εβδομάδες έχει φτάσει τα 15.417 εισιτήρια.

Να συμπληρώσουμε πως στο σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών υπάρχει ανάρτηση που προτρέπει το κοινό να πάει να δει την ταινία. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:

«Φέρομε εἰς γνώσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι προβάλλεται στήν μεγάλη ὀθόνη τοῦ Κινηματογράφου μέ τήν πλέον δυνατή παραστατικότητα ἡ ζωή καί τό ἒργο τοῦ μεγάλου καί λαοφιλοῦς πατρός τῆς Ἑκκλησίας μας, Ἁγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως τοῦ Θαυματουργοῦ, μέ τίτλο “Ὁ Ἂνθρωπος τοῦ Θεοῦ”.

Προτείνουμε στούς πιστούς νά παρακολουθήσουν τήν ταινία αὐτή, ἀπό τήν ὁποία θά ὠφεληθοῦν πνευματικά, κοντά στά ὃσα ἒχουν μελετήσει καί βιώνουν βαθειά στήν καρδιά τους, γιά τόν Ἃγιο Νεκτάριο.

Σήμερα, σέ καιρούς δύσκολους, σέ ἡμέρες πόνου, δυσκολιῶν, ἀδικίας καί ἀπομακρύνσεως ἀπό τόν Θεό, ἡ ταινία αὐτή δίδει τό μήνυμα τῆς ἐλπίδος, τῆς οὐράνιας χαρᾶς καί τῆς νίκης τῆς πίστεως ἐναντίον τῆς ἀδικίας καί τῆς ἁμαρτίας.

Στήν Πάτρα, ἡ ταινία προβάλλεται ἀπό τίς 26 Αὐγούστου στόν θερινό Κινηματογράφο “Σινέ Κάστρο” (Σώμερσετ 49, Ρίο) καί ὣρα 10 τό βράδυ».

*To φιλμ "Ο Άνθρωπος του Θεού" θα παίζεται από την Πέμπτη 2/9 και στα Odeon Veso Mare, στις αίθουσες 3 και 4.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture