Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Θλίψη για τον αγαπητό Αμερικανό ηθοποιό Εντ Άσνερ

Θλίψη για τον αγαπητό Αμερικανό ηθοποιό Εντ Άσνερ

Έσβησε στα 91 του χρόνια - Είχε τιμηθεί με βραβεία Έμμυ

Θλίψη σκόρπισε στο Χόλιγουντ η δυσάρεστη είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Εντ Άσνερ – Ed Asner, ο πολυβραβευμένος Αμερικανός ηθοποιός της τηλεόρασης, ο οποίος  είχε δανείσει και τη φωνή του στον βασικό χαρακτήρα, τον ηλικιωμένο χήρο άνδρα κ. Φρέντρικσεν στην υπέροχη και συγκινητική ταινία ανιμέισον της Ντίσνει, «Ψηλά στον ουρανό – Up» το 2010.

Ο Εντ Άσνερ έσβησε την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια ενώ είχε γεννηθεί στις 15 Νοεμβρίου 1929 στο Κάνσας σίτι του Μιζούρι.

Ο Εντ Άσνερ καθιερώθηκε ως σκληρός, αλλά αξιαγάπητος δημοσιογράφος Λου Γκραντ στους επτά κύκλους της δημοφιλούς κωμικής σειράς «The Mary Tyler Moore Show» με συμπρωταγωνίστρια την αξέχαστη Μέρι Τάιλερ Μουρ του «Ordinary People» ενώ ήταν επίσης ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας σε πέντε κύκλους της spin-off σειράς που ακολούθησε, με τίτλο «Lou Grant».

Εμφανίστηκε ακόμη σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των «ER», «The Good Wife», «Grace & Frankie» και «Cobra Kai».

Κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του στην τηλεόραση κέρδισε επτά βραβεία Emmy, δύο Καλύτερου Ηθοποιού και ήταν ο μοναδικός που απέσπασε βραβεία Καλύτερου Ηθοποιού σε Κωμική Σειρά και σε Δραματική Σειρά για την απεικόνιση του ίδιου χαρακτήρα.

Στον κινηματογράφο αξίζει να σημειωθεί πως ο Εντ Άσνερ που είχε θαυμαστές και στην Ελλάδα, είχε υποδυθεί ρόλους, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «J.F.K.» του Όλιβερ Στόουν το 1991 με τον Κέβιν Κόστνερ, «Μπρονξ - Fort Apache the Bronx» του Ντάνιελ Πέτρι το 1981 με τον αξέχαστο ηθοποιό Πολ Νιούμαν, στο γουέστερν «Ελ Ντοράντο» και στην κλασική χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Elf» του Τζον Φαβρό με τον Γουίλ Φερέλ, το 2003 στην οποία υποδύθηκε τον Άγιο Βασίλη.

Ο Ed Asner είχε διατελέσει και πρόεδρος του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών - Screen Actors Guild. Το «Ψηλά στον ουρανό» σε σκηνοθεσία Pete Docter παραγωγής της Pixar Animation Studios και διανομής Walt Disney Pictures που έκανε εισπράξεις 735 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, τιμήθηκε και με το Όσκαρ καλύτερου ανιμέισον φιλμ.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

 

Η φωτ. έχει credit, AFP και είναι από τη...

Η φωτ. έχει credit, AFP και είναι από την ανάρτηση του bbc.com

Η φωτ. είναι από το Associated Press, απ...

Η φωτ. είναι από το Associated Press, από την ανάρτηση στο σάιτ τωνlatimes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture