Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Στις αυλές των σπιτιών η πυρκαγιά στο Αργάσι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Επιχειρεί η Πυροσβεστική

21:10 Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αργάσι Ζακύνθου και έφθασε μέχρι τις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Η φωτιά που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση είχε σύμμαχο τον αέρα, που έφθανε τα 6 μποφόρ και γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση, απειλώντας τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο σπίτια, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα αλλά και εθελοντές ενώ στο σημείο για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκονται 6 υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μία του Δήμου Ζακύνθου.

 

17:55 Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται. Παρά τις προσπάθειες δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο…

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στην Κοινότητα Αργασίου στη Ζάκυνθο και ήδη βρίσκονται στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά έχει ξεσπάσει απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, λίγο πριν την είσοδο στο Αργάσι.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, yπάρχουν σπίτια στην περιοχή που απειλούνται. Οι άνεμοι που πνέουν αγγίζουν τα 6 μποφόρ. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό, με πολλούς από τους κατοίκους να προσπαθούν να βοηθήσουν τους Πυροσβέστες με κάθε τρόπο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις