Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στο Πευκί και την Γερακιού

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγονται σπίτια στο ...

Χωρίς τέλος ο πύρινος εφιάλτης

Δραματικές στιγμές στην Εύβοια όπου καίγονται σπίτια στην Γερακιού και στο Πευκί, με τις εικόνες από την φωτιά να είναι σοκαριστικές.

Κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Με τα χέρια, με λάστιχα, ακόμα και με πυροσβεστήρες. Μάταια όμως… Η φωτιά δείχνει ανίκητη. Μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει τα πάντα στο διάβα της.

Το μεγάλο πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη με τις Γούβες και το Αγριοβότανο να εκκενώνονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ όπως προαναφέραμε η φωτιά έχει μπει πλέον στο Χωριό Γερακιού, το πρώτο χωριό πάνω από το παραθαλάσσιο Πευκί όπου επίσης καίγονται σπίτια. Σε άλλο σημείο του πύρινου μετώπου κατακαίγεται πευκοδάσος και η φωτιά έχει κυκλώσει τον οικισμό Καστρί, ενώ δραματική έκκληση κάνουν για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων κυρίως εναέριων, οι κάτοικοι.

«Η πυρκαγιά έχει φτάσει στον κάμπο της Ιστιαίας στα Νότια όρια, αφού κατέκαψε τα ημιορεινά» είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, ο οποίος ανέφερε διεξοδικά τις περιοχές που έχουν αμεσότερη ανάγκη και ενημέρωσε ότι επιχειρούν από το πρωί εναέρια μέσα αλλά δεν επαρκούν και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς.

Με εντολή λιμενάρχη δεν επιτρέπεται να μετακινηθεί με τα φέρυ μποτ από Αρκίτσα προς Αιδηψό κανένας πολίτης παρά μόνο οι πυροσβεστικές δυνάμεις που εμπλέκονται στην κατάσβεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις