Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παντοκράτορος λειτούργησε το πρωί της Παρασκευής ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παντοκράτορο...

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ευλογήθηκαν και μοιράστηκαν στους πιστούς σταφύλια

Τη μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εόρτασε ο ιστορικός ιερός ναός του Παντοκράτορα στην άνω πόλη και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος βρέθηκε εκεί τόσο το απόγευμα της Πέμπτης 5/8/2021 όπου και τέλεσε τον Αρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου κηρύγματος όσο και την Παρασκευή 6 Αυγούστου το πρωί όπου και χοροστάτησε και μίλησε στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μάλιστα αξίζει να τονιστεί πως και φέτος τόσο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών όσο και σε όλες τις εκκλησίες τηρήθηκε το έθιμο τη μέρα αυτή να ευλογούνται τα σταφύλια και στο τέλος της Θείας λειτουργίας να μοιράζεται από ένα τσαμπί στους πιστούς. Ως γνωστόν ο Αύγουστος είναι ο μήνας του τρύγου και τα σταφύλια ένα από τα κύρια φρούτα της εποχής.

Στον γειτονικό ιερό ναό Παντανάσσης όπου μάλιστα εόρταζε ο εφημέριος π. Σωτήριος Μανέτας, επίσης στο τέλος της ιεράς ακολουθίας μοιράστηκαν στους πιστούς σταφύλια ενώ όσα είχαν απομείνει, τοποθετήθηκαν σε μία κόφα στην είσοδο του ναού για να πάρουν όλοι όσοι πήγαν αργότερα για να ανάψουν το κερί τους.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος την Κυριακή 8/8 το πρωί θα χοροστατήσει στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών κοντά στα πρώην ΑΤΕΙ που γιορτάζει.

Ο Άγιος Αιμιλιανός ήταν επίσκοπος Κυζίκου μετά το Νικόλαο, στα χρόνια 787 - 815 μ.Χ. Θεωρείται ένας από τους πολυπληθείς ομολογητές αυτής της ταραγμένης περιόδου του 8ου και 9ου αιώνα.

Ακόμα να θυμίσουμε πως την Κυριακή 8/8 στις 19.00 στην ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας θα ψαλούν τα εγκώμια της Παναγίας όπου επίσης αναμένεται να παραστεί ο κ. Χρύσανθος, ο οποίος θα είναι και στην ιερά αγρυπνία το βράδυ της Πέμπτης 12/8 στις 20.30 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πατρών όπου επίσης θα ψαλούν τα Εγκώμια της Παναγίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις