Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η συγκινητική κοινωνικοπολιτική ταινία "Καπερναούμ" προβάλλεται απόψε στο θεατράκι στη Γερμανού

Η συγκινητική κοινωνικοπολιτική ταινία &...

Στο πλαίσιο του θερινού σινεμά της ΚΝΕ Αχαΐας

Με μία συγκινητική κοινωνική ταινία που μάλιστα βραβεύτηκε στις Κάννες και έφτασε και έως τα Όσκαρ ολοκληρώνει το πρόγραμμα του το φετινό Θερινό Σινεμά της ΚΝΕ στο Λαϊκό Δημοτικό Θεατράκι στην οδό Γερμανού στην Πάτρα.

Απόψε Τετάρτη 4/8/2021 στις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα προβληθεί η ταινία παραγωγής 2019, «Καπερναούμ» της Λιβανέζας δημιουργού Ναντίν Λαμπακί. Διάρκεια: 126 λεπτά.

Πρόκειται για Λιβανο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία της Ναντίν Λαμπακί με τους: Ζαΐν Αλ Ραφία, Γιορντάνος Σιφερό, Μπολουατίφ Τρέζορ Μπανκολέ.

Ένα 12χρονο αγόρι, μέλος μιας οικογένειας προσφύγων από τη Συρία, εξεγείρεται ενάντια στις άθλιες συνθήκες της ζωής του και προσπαθεί να επιβιώσει στην ταραγμένη πραγματικότητα του σύγχρονου Λιβάνου. Το φιλμ τιμήθηκε με το Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών καθώς και με υποψηφιότητα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα Όσκαρ. Πρόκειται για ένα νατουραλιστικό δράμα ντοκιμαντερίστικες εικόνες που ωστόσο δεν γλυτώνει σύμφωνα με τον Χρήστο Μήτση του περιοδικού «Αθηνόραμα», τις μελοδραματικές υπερβολές και τον συναισθηματικό εκβιασμό σε κάποια σημεία.

Ηθοποιός η οποία πέρασε πίσω από την κάμερα υπηρετώντας ένα σινεμά με κοινωνικά μηνύματα που δεν φοβάται τη συγκίνηση («Caramel», «Όταν Θέλουν οι Γυναίκες»), η Λιβανέζα Ναντίν Λαμπακί υιοθετεί στην ταινία «Καπερναούμ» ένα λιγότερο στιλιζαρισμένο και σαφώς πιο ντοκιμαντερίστικο ύφος καθώς επαναπροσεγγίζει τη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας της. Τη θέση μάλιστα κάποιας πρωταγωνίστριας έχει πάρει εδώ ένας χαρισματικός ανήλικος, ξεναγός μας σε μια πάμφτωχη τριτοκοσμική καθημερινότητα.

Μια εικόνα εξαθλίωσης και χάους, μέσα στην οποία όμως καραδοκούν ελπίδες για ένα απροσδόκητο θαύμα (η αλληγορική σημασία της καταραμένης βιβλικής πόλης Καπερναούμ του τίτλου, όπου ο Ιησούς θεράπευσε τον παραλυτικό), όπως έγραψε το Αθηνόραμα.

Να θυμίσουμε πως η Τ.Ο. Αχαΐας της ΚΝΕ προχώρησε και φέτος στη διοργάνωση θερινού σινεμά καλώντας το λαό και τη νεολαία της πόλης της Πάτρας να συμμετέχει και φέτος στις δραστηριότητες, που για 9η συνεχόμενη χρονιά φιλοξενούνται στο Λαϊκό Δημοτικό Θέατρο (Γερμανού και Ηλείας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture