Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ύστατο χαίρε στον Αρχιμανδρίτη Γε...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος εψάλει η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιμανδρίτη Γερβασίου ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Παντοκράτορα Πατρών ένιωσε προχθες αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Ο εκλιπών ήταν και συνταξιούχος εκπαιδευτικός φθάνοντας στο βαθμό του Λυκειάρχη. Χειροτονήθηκε διάκονος στον Ιερό Ναό Παντάνασσας παραμένοντας επι δέκα έτη στο βαθμό αυτό ενώ μετέπειτα ως Αρχιμανδρίτης ανέλαβε τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας, το 1943 και µετακόµισε λίγα χρόνια αργότερα µε την οικογένειά του στην Πάτρα.

Ανακάλυψε από τα εφηβικά του χρόνια την κλίση του στον µοναχισµό και την ιεροσύνη.

Σε ηλικία 18 ετών, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσµια και εκάρη µοναχός στην Ιερά Μονή Οµπλού. Λίγα χρόνια αργότερα, αποφάσισε να σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μετά την ορκωµοσία του το 1975, έγινε ιεροδιάκονος του τότε Μητροπολίτη Πατρών Μακαριστού Κωνσταντίνου στον Ιερό Ναό Παντανάσσης.

Το 1979, χειροτονήθηκε αρχιµανδρίτης και προϊστάµενος στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος, όπου ιερούργησε για περισσότερα από 40 χρόνια.

Παράλληλα µε τα ιερατικά του καθήκοντα, διορίστηκε ως εκπαιδευτικός - καθηγητής Θρησκευτικών, τα πρώτα χρόνια στην Αιγείρα, στη συνέχεια στο 6ο Λύκειο Πατρών, αργότερα στο 8ο Λύκειο Πατρών και συνταξιοδοτήθηκε ως γυµνασιάρχης στο Γυµνάσιο της
Κάτω Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις