Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άσυλο Ανιάτων Πατρών και Συμβούλιο Ι.Ν. Παντοκράτορος εξέδωσαν ψηφίσματα για τον π. Γερβάσιο Χριστοδουλόπουλο

Άσυλο Ανιάτων Πατρών και Συμβούλιο Ι.Ν. ...

Ο εκλιπών αρχιμανδρίτης είχε διατελέσει και μέλος του ιδρύματος του Ασύλου για τριάντα και πλέον έτη

Ψήφισμα εξέδωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού Παντοκράτορος Πατρών τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 κατόπιν του θλιβερού αγγέλματος της εις Κύριον εκδημίας του αειμνήστου αρχιμανδρίτη π. Γερβασίου Χριστοδουλοπούλου, προιστάμενου του ναού. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο συνήλθε εκτάκτως και κατά την συνεδρία ο αντιπρόεδρος του, Παναγιώτης Καλατζής  μίλησε για την προσωπικότητα του μακαριστού π. Γερβασίου, ο οποίος επί 40 και πλέον χρόνια δαπάνησε τον εαυτό του στη διακονία της Εκκλησίας των Πατρών και εξαιρέτως του ιστορικού ιερού Ναού Παντοκράτορος και του Παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων.

Ο εκλιπών αρχιμανδρίτης, ο οποίος ήταν και κατηχητής αλλά και καθηγητής στη μέση εκπαίδευση φτάνοντας στο βαθμό του λυκειάρχη, όπως αναφέρει το ψήφισμα του συμβουλίου του ναού Παντοκράτορος, ήταν ανακαινιστής αυτών των Ναών και τούς διακόνησε ως Πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ως ευλαβής λειτουργός, θερμουργός κήρυκας του θείου Λόγου & ιδιαιτέρως ως Πνευματικός πατέρας, πλήθους ανθρώπων, οι οποίοι με ευγνωμοσύνη αναφέρονται στό πρόσωπό του.

Κατόπιν τούτων καί καθηκόντως ὡς Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο ἐκπροσωπώντας καί τούς λοιπούς Πατέρες πού ὑπηρετοῦν στήν ἐνορία μας, τούς συνεργάτες καί ἐργαζομένους εἰς αὐτήν ἀλλά καί τό πλήρωμα τῆς ἐνορίας μας, ἐκφράζουμε τήν βαθειά εὐγνωμοσύνη καί εὐχαριστία ὅλων μας στό σεβαστό πρόσωπό του, γιά τό πολυδιάστατο ἔργο του στήν ἐνορία μας, προσευχόμενοι γιά τήν ἀνάπαυση τῆς μακαρίας ψυχῆς του, αναφέρει η ανακοίνωση του εκκλησιαστικού συμβουλίου προσθέτοντας πως αποφασίσθηκε:

1. Νά ἐκφρασθοῦν οἱ συλλυπητήριες εὐχές μας στούς συγγενεῖς τοῦ μεταστάντος.

2. Νά ἀναγραφεῖ τό ὄνομά του στά Δίπτυχα τῶν κεκοιμημένων Κληρικῶν καί Εὐεργετῶν τοῦ Ναοῦ.

3. Νά τελεσθεῖ ἱερό Σαρανταλείτουργο ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς του.

4. Νά κατατεθεῖ χρηματικό ποσό στό Ἐνοριακό Φιλόπτωχο Ταμεῖο εἰς μνήμην του καί

5. Νά δημοσιευθεῖ τό παρόν ψήφισμα στά Τοπικά Μέσα Μαζικῆς Ἐνημερώσεως.

Ὁ Ἀντιπρόεδρος: Παναγιώτης Καλατζής

Τα μέλη: Ιωάννης Καραμπελιάς, Ιωάννης Αλεξόπουλος και Σπυρίδωνας Μολώνης.

*Στο μεταξύ τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 συνήλθε και το διοικητικό συμβούλιο του φιλανθρωπικού σωματείου Ασύλου Ανιάτων Πατρών, «Η Αγία Ευφροσύνη» με πρόεδρο την Γωγώ Καραλή και η ολομέλεια του αποφάσισε με αφορμή το άγγελμα της εις Κύριον μεταστάσεως του σεβαστού πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη π. Γερβασίου Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών προϊστάμενος του ναού Παντοκράτορος και μέλος του σωματείου του Ασύλου για 30 και πλέον χρόνια προσφέροντας τη συμπαράσταση και τις υπηρεσίες του, αποφάσισε ομόφωνα:  

Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του (ο αδελφός του π. Κωνσταντίνος Χριστοδουλόπουλος υπηρετεί στο ναό της Αγ. Βαρβάρας),

Να παραστούν τα μέλη του ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων στην εξόδιο ακολουθία,

Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου στο Φιλόπτωχο ταμείο του Παντοκράτορα στη μνήμη του

Και να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και το ψήφισμνα να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κηδεία του π. Γερβασίου που εκοιμήθη σε ηλικία 78 ετών θα γίνει την Τρίτη 3/8/2021 στις 12 το μεσημέρι στο ναό του Παντοκράτορα.

*Να προσθέσουμε πως ο π. Γερβάσιος ως διάκονος είχε υπηρετήσει στην γειτονοική ενορία του ιερού ναού Παντανάσσης πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις