Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρωτιά στο εγχώριο box office το περασμένο 4ήμερο για το φιλμ "Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου"

Πρωτιά στο εγχώριο box office το περασμέ...

Μία Βρετανική κινηματογραφική παραγωγή με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που είχε κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σάντανς τον Ιανουάριο του 2020

Το βρετανικό θρίλερ κατασκοπείας «Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου – The Courier» που βγήκε στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ την περασμένη Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του top 10, στο εγχώριο box office, κόβοντας περίπου 9.000 εισιτήρια σε 26 αίθουσες πανελλαδικά. Ήταν και η πρεμιέρα της εβδομάδας με τους καλύτερους αριθμούς, όπως έγραψε το flix.gr, ακολουθούμενη από την επανέκδοση της θρυλικής «Καζαμπλάνκα» με τον Χάμφρει Μπόγκαρτ (διανομή από Odeon) μ’ έναν δυνατό μέσο όρο 432 θεατών ανά σινεμά. Η Οσκαρική «Καζαμπλάνκα» του μακρινού 1943, στην επανέκδοση της, κατάφερε να προσελκύσει σε 7 αίθουσες στην Αθήνα, 3.022 σινεφίλ, το 4ήμερο 22-25 Ιουλίου 2021.

«Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου - The Courier» σε σκηνοθεσία του Λονδρέζου Ντομινίκ Κουκ είναι μία Ιστορική κατασκοπευτική περιπέτεια με τον 45χρονο Βρετανό σταρ Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, που είχε κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα το 2020. Πρωταγωνιστούν εκτός του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, οι Μεράμπ Νινιτζέ, Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, Τζέσι Μπάκλει.

Διάρκεια: 111 λεπτά.

Στο πέρασμα από τη δεκαετία του '50 σ' εκείνη του '60, στην καρδιά του λεγόμενου Ψυχρού πολέμου, ο Γκρέβιλ Γουιν ζει μια απλή, πετυχημένη ζωή στο Λονδίνο. Είναι επιχειρηματίας, «πωλητής» όπως λέει, κοινωνικός, ευγενικός, θα έλεγες και λίγο φαφλατάς, παντρεμένος με τη Σίλα και μπαμπάς ενός μικρού αγοριού, ένας καλός, συνηθισμένος άνθρωπος.

Τον Γρκέβιλ θα επιλέξουν δυο συνεργαζόμενοι πράκτορες της CIA και της MI6, για να γίνει ο μεταφορέας τους. Ταξιδεύοντας συχνά στη Μόσχα με το πρόσχημα των επιχειρήσεών του, θα μεταφέρει πληροφορίες για την πυρηνική ανάπτυξη της ΕΣΣΔ που παρέχει ο ευηπόληπτος πρώην συνταγματάρχης Ολεγκ Πενκόφσκι που θέλει ν' αυτομολήσει στη Δύση, αλλά και, ιδεαλιστικά, ν' αποτρέψει μια παγκόσμια πυρηνική καταστροφή. Οι δυο τους θα γίνουν φίλοι, αλλά ούτε η σχέση τους, ούτε οι προθέσεις τους, μπορούν ν’ αναχαιτίσουν τον πιο βρώμικο πόλεμο που δεν έγινε ποτέ.

Όπως έγραψε το flix.gr, χρησιμοποιώντας ως υποστήριγμα μια θαυμάσια ερμηνεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αλλά και του Γεωργιανού Μεράμπ Νινιτζέ, το φιλμ επικεντρώνεται στην αποτύπωση του ύφους της εποχής, σε μια αφήγηση τόσο γραμμική και τυπική που χάνει κάθε ίχνος έντασης, αγωνίας, διλημμάτων ζωής και θανάτου. Λίγο θρίλερ, λίγο διαπροσωπικό δράμα, λίγο buddy movie, η ταινία ξετυλίγεται, σαν τον πόλεμο, ψυχρά και διεκπεραιωτικά, διατηρώντας τη στιβαρότητα μιας καλής τηλεοπτικής παραγωγής του παλαιού BBC - που κι αυτό, πλέον, έχει ανανεωθεί.

Ο Κάμπερμπατς να θυμίσουμε, πως είχε παίξει στο φιλμ «The Fifth Estate» το 2013 τον Julian Assange και στο Οσκαρικό «The Imitation Game» το 2014 τον Alan Turing.

Η ταινία «Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου – The Courier», όπως είδαμε θα προβάλλεται στην Πάτρα από την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Στο διεθνές box office το φιλμ έχει κάνει εισπράξεις 17,3 εκατ. δολαρίων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture