Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα στα Βριλήσσια της παράστασης "Κάντω Τζαβέλλα" με την Πατρινή Όλγα Πολίτου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα στα Βριλήσσι...

Η μεγάλη αυτή θεατρική παραγωγή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στα χρόνια της επανάστασης του '21 - Η σκηνοθεσία είναι του Μενέλαου Τζαβέλλα & το κείμενο του Θανάση Σταυρόπουλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 το βράδυ η πρεμιέρα της παράστασης «Κάντω Τζαβέλλα - Έρωτας στα χρόνια της Επανάστασης» του Θανάση Σταυρόπουλου, στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη στα Βριλήσσια, στην Αθήνα. Την παράσταση ιστορικού περιεχομένου τίμησαν με την παρουσία τους οι Μίμης και Λουκίλα  Πλέσσα, η θεατρική επιχειρηματίας Νινέτα Λεμπέση, ο Διονύσης Τσακνής, ο Άγγελος Παπαδημητρίου, οι Γιώργος και Μαργαρίτα Τσούκαλη, Ρούλα Καρακατσάνη, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη και Κατερίνα Καρακατσάνη,  η Νταίζη Σεμπεκοπούλου, ο Δημήτρης Γιώτης,  η Άννα Μονογιού, ο Γιάννης Δρίτσας καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι.

Επόμενες στάσεις της περιοδείας της παράστασης όπου πρωταγωνιστεί η Πατρινής καταγωγής ηθοποιός Όλγα Πολίτου είναι οι εξής: Τετάρτη 28 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Νίκαιας και Σάββατο 31 Ιουλιου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής, στην Αθήνα. Το φωτογραφικό υλικό που μας εστάλη, είναι του Θανάση Κοντογιάννη.

Σύμφωνα με το στόρι, βρισκόμαστε στην ευρύτερη περιοχή του Επίκουρου Απόλλωνα, κοντά στην Ανδρίτσαινα και συγκεκριμένα στο Δραγώι το καλοκαίρι του 1821. Μία ιστορία αγάπης στα βαριά χρόνια της σκλαβιάς ξετυλίγεται με πρωταγωνίστρια την Κάντω Τζαβέλλα, που θυσιάστηκε ως μια νέα Ιφιγένεια για να μην αιματοκυλιστεί ο τόπος της, οι ρίζες της από τους Τούρκους. Τραγικά πρόσωπα στην ιστορία μας γυναίκες και άνδρες της εποχής που θυσιάστηκαν στο όνομα της ελευθερίας της πατρίδας μας.

Κοστούμια παράστασης : Εργαστήρι Ελληνικών Παραδοσιακών Φορεσιών Αιμιλία Γιαννοπούλου Πύργος Ηλείας.

Παραγωγή : Music and Drama Productions – Mαυρίκιος Μαυρικίου.

Παίζουν οι: Όλγα Πολίτου, Αθηνά Τσιλύρα, Νέλλη Γκίνη, Ορφέας Παπαδόπουλος, Έφη Κιούκη, Δημήτρης Τσέλιος, Ραλλού Κρινή, Νίκος Δερτιλής, Πέτρος Πέτρου, Ειρήνη Καρυπίδου, Μέλπω Σφακιανάκη, Αρετή Τσιαμπόκαλου, Γιάννης Ντόνεφ και Ίγκι Λίγκουρι.

Μαζί τους ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

Τους συντροφεύει η μεγάλη τραγουδίστρια του δημοτικού τραγουδιού Κατερίνα Κόρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight