Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιάσονας Αποστολόπουλος: "Παράσημό μου η αλληλεγγύη και η νίκη της ζωής επί του θανάτου"

Ιάσονας Αποστολόπουλος: "Παράσημό μ...

Θύμισε ποια είναι τα ουσιαστικά της ζωής πριν καταλήξει στο ότι θα είναι "περήφανος 'επιθετικός επικριτής' για πάντα".

O Iάσονας Αποστολόπουλος ήταν μεταξύ αυτών που θα βραβεύονταν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην τελετή για την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον αυτή ήταν η ενημέρωση της Προεδρίας. Ο κ. Αποστολόπουλος επρόκειτο να τιμηθεί με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος, για το έργο του  ως 'διασώστη συντονιστή επιχειρήσεων θαλάσσιας διάσωσης σε ανθρωπιστικές αποστολές' με διεθνές και αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό έργο. Αφορούσε τη διάσωση προσφύγων.

 
Λίγες ώρες μετά τη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε τον κύριο Αποστολόπουλο πως δεν συντρέχουν λόγοι να παρασημοφορηθεί.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή από το tweet του Βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο οποίο πανηγύριζε για την αλλαγή της απόφασης. Παράλληλα, αποκάλυπτε και τους λόγους αυτής -ενώ έως εκείνη την ώρα ουδείς είχε πει το παραμικρό. Μετά όμως, όσα έγραψε ο Μπογδάνος δεν χρειαζόταν να ειπωθεί και κάτι.

Η παρασημοφόρηση του κ. Αποστολόπουλου ακυρώθηκε, γιατί όπως έγραψε ο κ. Μπογδάνος, "πρόκειται για επιθετικό επικριτή της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας". Ναι, η Δημοκρατία στα καλύτερα της. 

Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων από πολίτες, τοποθετήσεις πολιτικών, με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο να ενημερώνει πως τη Δευτέρα 26/6 θα έθετε το θέμα της ακύρωσης της παρασημοφόρησης στη Βουλή. Την ίδια ημέρα, αποφάσισε να τοποθετηθεί και ο ο κύριος Αποστολόπουλος με post στο Facebook.

Αφού πρώτα ευχαρίστησε όσους του έστειλαν μηνύματα υποστήριξης, εξήγησε πως “αν μη τι άλλο χαίρομαι που το κράτος μας επιδεικνύει ειλικρίνεια. Σε μια μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος”.

'"Σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκά κράτη κάνουν ότι μπορούν για να εξαφανίσουν τους μάρτυρες από τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να εφαρμόζουν ανενόχλητα τις δολοφονικές πρακτικές τους, είναι απόλυτα λογικό η αλληλεγγύη να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα”.

Ενημερώνει πως τους 15 τελευταίους μήνες οι ελληνικές αρχές “έχουν πετάξει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα του Αιγαίου, εγκαταλείποντας τους ακυβέρνητους μέσα σε πλωτές σκηνές (liferaft)” και ότι η μόνη απάντηση στα videos που προκύπτουν με την αλήθεια “είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους ανθρώπους που τα δημοσιοποιούν”.

Καταλήγει στο ότι “η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στο κατάστρωμα όταν η ζωή νικάει τον θάνατο, όταν η αλληλεγγύη νικάει την βαρβαρότητα. Και αυτά τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Αυτά τα παράσημα αξίζουν όλες τις προσπάθειες του κόσμου. Περήφανος 'επιθετικός επικριτής' για πάντα".

 

πηγή news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις