Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Σάλος μετά την ματαίωση της παρασημοφόρησης του διασώστη

Ιάσονας Αποστολόπουλος: Σάλος μετά την μ...

Πλήθος σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες και πολιτικούς

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της ακύρωσης της βράβευσης του διασώστη με διεθνές και αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό έργο, Ιάσονα Αποστολόπουλου. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είχε ανακοινωθεί πως θα λάβει τιμητική βράβευση για το έργο του από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέχρι που λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, μία δημόσια παρέμβαση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, «ανακοίνωσε» την ακύρωση της βράβευσης, πριν καν το υπουργείου Εξωτερικών που μοιράζεται την ευθύνη των τιμητικών διακρίσεων ενημερώσει το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο, και χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την ίδια την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για να μην παρασημοφορηθεί ο διασώστης προσφύγων Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Το θέμα της ανάκλησης της τιμητικής διάκρισης στον Ιάσονα Αποστολόπουλο φέρνει στη Βουλή, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος υποβάλλοντας σχετική ερώτηση. 
Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Είναι δυνατόν να ανακλήθηκε στο και πέντε απόφαση παρασημοφόρησης; Είναι δυνατόν το ΥΠΕΞ να επέβαλε παρόμοιο εξευτελισμό στην Προεδρία; Για ποιο λόγο; Την Δευτέρα θα υποβάλω σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση».

Ποιος είναι ο Ιάσονας Αποστολόπουλος

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είναι γνωστός τα τελευταία χρόνια για την πλούσια δράση του στη διάσωση προσφύγων στη θάλασσα, όντας διασώστης και μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Mediterranea Saving Humans, καθώς και των πλοίων Mare Jono και Alex. Η δράση του Αποστολόπουλου εκτείνεται και πέραν των ελληνικών συνόρων, με πλήθος ταξιδιών του σε πληρώματα που διασώζουν μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με τον ίδιο να έχει δει από κοντά το καθεστώς της Ευρώπης – φρούριο να υψώνεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις