Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Shopping on line: Τελικά, από ποιά διαδικτυακά καταστήματα ψωνίζουν περισσότερο οι Ελληνες;

Shopping on line: Τελικά, από ποιά διαδι...

Στην κορυφή της λίστας epapoutsia και Zara, διαβάστε όλες τις πρώτες επιλογές των καταναλωτών

Σύμφωνα με το Capital.gr – και όπως υποπτευόμασταν- η πολυεθνική αλυσίδα Zara είναι ο νούμερο 2 παίκτης στην εγχώρια αγορά online shopping ένδυσης και υπόδησης με μερίδιο 6,3%. Αν στο μερίδιο της προστεθεί και αυτό της Bershka, τότε ο πανίσχυρος Ισπανικός όμιλος Inditex ελέγχει το παντοδύναμο 9,1% των διαδικτυακών πωλήσεων της χώρας μας στο ντύσιμο, τζίρος που δεν προσμετράται στις επιδόσεις των ελληνικών θυγατρικών του ισπανικού ομίλου αλλά στα κεντρικά του δημοφιλούς κολοσσού. 

Όμως τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα αυτόνομα, αν εξετάσουμε ξεχωριστά Zara- Bershka, τις  επιτυγχάνουν οι Πολωνοί της epapoutsia που ελέγχουν μερίδιο 6,7%. Στην τρίτη θέση με 3,1% βρίσκεται η ασιατικής προέλευσης Shein (που τρελαίνει με τις τιμές της το νεαρόκοσμο) και ακολουθούν με 2,8% η Celestino και με αντίστοιχο μερίδιο η Nike και η Bershka ενώ ο Σουηδικός όμιλος H&M ελέγχει μερίδιο 2,7%. 

Σε ότι αφορά τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών, αυτοί κυμαίνονται από 1-3 ημέρες από τα επίσημα sites των Under Armour και MAC, 3-6 ημέρες  για Νike, Mango, Asos, κ.ά. και 6-12 ημέρες από τις American Eagle, Levi’s, Adidas. 

Η Deloitte, από έρευνα της οποίας προκύπτουν αυτά τα στοιχεία, εκτιμά ότι οι online πωλήσεις στη χώρα θα αναπτυχθούν ραγδαία τα επόμενα χρόνια, ωστόσο σημειώνει πως αυτή τη στιγμή πρόκειται για μια κατακερματισμένη αγορά. 

Σε αυτή την κατακερματισμένη αγορά εισήλθε προ ολίγων εβδομάδων η γερμανικών συμφερόντων About You που ιδρύθηκε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας και στην οποία ποσοστό κοντά στο 30% ελέγχει η εταιρεία ενδυμάτων Bestseller. Την έλευση του στην Ελλάδα προετοιμάζει και ο Ισραηλινός όμιλος Fox -γνωστός από τη συμφωνία που έχει κάνει με τον όμιλο Jumbo για την κάθοδο της ελληνικής αλυσίδας στο Ισραήλ- με το ηλεκτρονικό του κατάστημα ένδυσης και υπόδησης Terminal X. Σε αυτό το διαδικτυακό κατάστημα θέση έχει η Heartland, το επενδυτικό όχημα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Anders Holch Povlsen, του μεγαλύτερου μετόχου της Asos.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View