Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τί ισχύει σε άλλες χώρες

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τί ισχύει σε άλλες χώρες

Οι περισσότερες από τις χώρες που τον έχουν εφαρμόσει να τον περιορίζουν σε στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19, είναι αντικείμενο συζήτησης σε πολλές χώρες, με τις περισσότερες που τον έχουν εφαρμόσει να τον περιορίζουν σε στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες είναι σπάνιος, αλλά συμβαίνει και συγκεκριμένα στο Τατζικιστάν, όπου με κυβερνητικό διάταγμα όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν και στη μικρότερη χώρα του κόσμου, το Βατικανό, όπου με απόφαση που ελήφθη στις 8 Φεβρουαρίου, όλοι οι κάτοικοι και εργαζόμενοι οφείλουν να εμβολιαστούν.

Στον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού, έχουν προχωρήσει:

Ιταλία: Στις 25 Μαΐου ειδικό διάταγμα υποχρεώνει γιατρούς και προσωπικό υγείας να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, αλλιώς δεν θα μπορούν να εξασκούν το επάγγελμά τους ερχόμενοι σε επαφή με ασθενείς. Ορισμένοι γιατροί έχουν προσφύγει κατά της απόφασης στα δικαστήρια.

Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 16 Ιουνίου ανακοινώθηκε πως όλοι οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία, (ακόμη και μη ιατρικό προσωπικό, όπως κομμωτές, αισθητικοί και εθελοντές), θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως έως τον Οκτώβριο. Το μέτρο δεν έχει ακόμη εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Ρωσία: Διχογνωμία υπάρχει μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του δημάρχου της Μόσχας. Ο τελευταίος εξέδωσε διάταγμα στις 16 Ιουνίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον κλάδο υπηρεσιών, ο οποίος περιλαμβάνει σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους, που θα πρέπει να εμβολιαστούν έως τις 15 Αυγούστου. Ο Ρώσος πρόεδρος τάσσεται κατά του μέτρου.

Καζακστάν: Η κυβέρνηση διέταξε την 1η Ιουλίου τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των περισσότερων υπαλλήλων που έρχονται σε στενή επαφή με άλλα άτομα.

ΗΠΑ: Στο Σαν Φρανσίσκο ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουνίου ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της Covid-19, για 35.000 αστυνομικούς και πυροσβέστες με την απειλή πειθαρχικών κυρώσεων, που φτάνουν έως την απόλυση. Επίσης, περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19. Η μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι απορρίφθηκε.

Γαλλία: Η υποχρέωση εμβολιασμού δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νομοσχέδιο για να εξαναγκάσει τους εργαζομένους στον τομέα υγείας να εμβολιαστούν, την ώρα που το ποσοστό εμβολιασμού αυτών φτάνει στο 57% στα γηροκομεία και στο 64% στα νοσοκομεία.

 

Πηγή: iatropedia

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις