Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το "mέta-μπουλούκι" στις 14 Ιουλίου 2021 στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων

Το "mέta-μπουλούκι" στις 14 Ιο...

Στις 21.00 - Θα εμφανιστούν οι Θωμάς Αγραφιώτης - θέατρο σκιών, Ήρα Κατσούδα και Δήμητρα Νικητέα - stand-up comedy και ο Κωνσταντής Πιστιόλης -μουσική

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων στις 9 το βράδυ, εκδήλωση από το mέta (ήτοι το νεοσύστατο Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού με πρόεδρο την Δανάη Στράτου) με δωρεάν είσοδο για το κοινό αλλά με υποχρέωση κράτησης στο TicketServices.gr, στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας "mέta-μπουλούκι".

Θα εμφανιστούν οι Θωμάς Αγραφιώτης (θέατρο σκιών), Ήρα Κατσούδα και Δήμητρα Νικητέα (stand-up comedy) και ο Κωνσταντής Πιστιόλης (μουσική).

Το mέta βγάζει... μπουλούκι στα Παλιά Σφαγεία!

Σε ένα καλοκαίρι αμηχανίας αλλά και επιτακτικής ανάγκης για εξωστρέφεια, μετά την εμπειρία του πολύμηνου εγκλεισμού, το mέta... παίρνει τους δρόμους. Προσπερνώντας τα οργανωτικά εμπόδια που ορθώνει η πανδημία, μας καλεί να συναντηθούμε ξανά, να αποτινάξουμε την αποθάρρυνση, να μιλήσουμε με τη γλώσσα της τέχνης για το όραμα μιας άλλης κοινωνίας και να στηρίξουμε τους ανθρώπους του πολιτισμού που δοκιμάστηκαν αυτή την περίοδο όσο λίγοι.

Όπως το επιχειρούμε στην Πάτρα, στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, στις 14 Ιουλίου (ώρα 21:00). Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta), ο νεοσύστατος οργανισμός ακαδημαϊκών και πολιτιστικών δράσεων που συνδέεται με το Μέρα 25, το DIEM25 και την Προοδευτική Διεθνή, πραγματοποιεί τον Ιούλιο ένα καλλιτεχνικό οδοιπορικό με έξι σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Επιλέγουμε την ευέλικτη (και με βαθιές ρίζες στη συλλογική μας μνήμη) μορφή του “μπουλουκιού”, βάζοντας στις αποσκευές μας παλαιότερες και νεότερες μορφές τέχνης με πλατιά απήχηση στο κοινό.

• γιατί πιστεύουμε στην ισότιμη πρόσβαση της περιφέρειας στην πολιτιστική ζωή,

• γιατί στεκόμαστε καχύποπτα απέναντι στην διάκριση “υψηλής” και “λαϊκής” κουλτούρας,

• γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός δεν μπορεί να αφεθεί να γίνει μονοπώλιο ιδρυμάτων και ιδιοτελών χορηγών, την ώρα που οι ανεξάρτητοι παραγωγοί απειλούνται με καταστροφή,

• γιατί δεσμευόμαστε να επιστρέφουμε το ταχύτερο τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας στην κοινωνία από την οποία προέρχονται,

• γιατί κρίνουμε ότι η εφιαλτική “νέα κανονικότητα” που χτίζεται γύρω μας, ερήμην των αναγκών και των ονείρων μας, πρέπει να καταπολεμηθεί όχι μόνο με τα γνωστά εργαλεία της πολιτικής, αλλά και με γόνιμες αλληλεπιδράσεις σε επίπεδο βάσης.

Στο πρώτο αυτό άνοιγμα των δράσεών μας όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, σε διαφορετικές ελληνικές πόλεις έχουμε ως συνεργούς:

• τον Κωνσταντή Πιστιόλη, ο οποίος βάζει στη λούπα μια γκάμα πνευστών, έγχορδων και κρουστών μουσικών οργάνων, τα οποία παίζει ο ίδιος, σε ένα πρόγραμμα με ποικίλα παραδοσιακά ακούσματα από τη Μικρά Ασία μέχρι την Ήπειρο,

• την Ήρα Κατσούδα και την Δήμητρα Νικητέα σε ένα stand up comedy show από δύο γυναίκες που θέτουν την θεραπευτική ενέργεια του χιούμορ στην υπηρεσία μιας κριτικής αναμέτρησης με τον περίγυρο,

• τον Θωμά Αγραφιώτη, ο οποίος συνυφαίνει το δημοφιλές κωμικό έργο του Ηπειρώτικου Θεάτρου Σκιών του 19ου αιώνα “Ο Καραγκιόζης και το Φάντασμα” με τη σύγχρονη πολιτικο-κοινωνική πραγματικότητα.

*To οδοιπορικό ξεκινά στις 12 Ιουλίου από το πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” της Δυτικής Αθήνας (σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ιλίου) και θα συνεχιστεί στις 15 Ιουλίου στα Ιωάννινα (Υπαίθριο Θέατρο Φρόντζου), στις 19 Ιουλίου στην Καβάλα (“Ακόντισμα”) στις 20 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη (Πλαζ Αρετσούς) και θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου στον Βόλο (Lab Art Yard). Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα λόγω πανδημίας μέτρα ασφαλείας.

Προκρατήσεις θέσεων στο TicketServices.gr.

Ήρα Κατσούδα.

Ήρα Κατσούδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture