Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Εντυπωσίασαν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και ο Πατρινός βαρύτονος Ν. Καραγκιαούρης –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Εντυπωσίασαν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικ...

Η συναυλία δόθηκε την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 το βράδυ στο Κάστρο του Ρίου στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Στο Castelli του Ρίου, εκατοντάδες Πατρινοί και Πατρινές υποδέχθηκαν και παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας 5 Ιουλίου 2021, τη λατρεμένη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» και τις «Επτά Ωδές στον Ύμνο της Ελευθερίας» του Νικόλαου Μάντζαρου, συνθέτη της πρώτης σωζόμενης όπερας Έλληνα δημιουργού.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στην επιστροφή της μετά από 11 χρόνια στην Πάτρα, μεγαλούργησε μαγεύοντας τους εκατοντάδες θεατές – τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν – που είχαν την τύχη να την απολαύσουν.

Η νύχτα στο Κάστρο του Ρίου περιλάμβανε μουσικές συνθέσεις, σκηνική δράση και διαλόγους με τις δύο παραστάσεις να εκτυλίσσονται παρουσία ενός μοναδικού μουσικού συνόλου της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Σε ένα χώρο που «πλημμύρησε» από κόσμο, ο συνδυασμός της μουσικής και του λόγου και οι εξαιρετικές ερμηνείες ήταν «αιτία» για να έρθει η Πάτρα σε επαφή με ένα μουσικο-θεατρικό είδος που τόσο έλειπε, παρόλο που είναι η πόλη «πύλη προς τη Δύση και…γεφύρι για την ανατολή».

Η συγκεκριμένη συναυλία – παράσταση ήδη θεωρήθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «για μία ακόμα χρονιά, ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες ελπίζουμε να «αγκαλιαστούν» από τους συμπολίτες μας, να αξιοποιηθούν από όλους ως μία όαση πολιτισμού, μέσα στο αντίξοο περιβάλλον που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε.

Στη ζωή μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρά την καθημερινή πάλη, που πολλές φορές δεν αφήνει ελεύθερο χρόνο, είναι αναγκαία η επαφή με την πολιτιστική δημιουργία, όσο και αν προσπαθεί το σύστημα να την εμφανίσει ως πολυτέλεια. Η καλλιέργεια της ψυχής και του μυαλού, δίνουν νέα ορμή και βάθος στον καθημερινό αγώνα. Με αυτήν την πεποίθηση έχουμε βαδίσει ως τώρα, από τη μέρα που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή, γι’ αυτό και φροντίζουμε οι εκδηλώσεις μας να είναι προσβάσιμες σε όλους, όπως είναι και η σημερινή.

Απόψε, υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά στην πόλη μας, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Συνεχίζουμε, έτσι, τη θεματική ενότητα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Μέσα από αυτό το αφιέρωμα και τον κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων μπορούμε να διδαχτούμε πολλά, γιατί οι επαναστάσεις είναι οι καλύτεροι «δάσκαλοι» της ιστορίας, είναι αυτές που κινούν την ιστορική εξέλιξη. Το 1821 σηματοδοτεί το διαχρονικό συμπέρασμα: τίποτα δεν μένει στατικό, ακίνητο, κανένας αρνητικός συσχετισμός, όσο αρνητικός και αν είναι, δεν μπορεί να τα βάλει με τη δύναμη του οργανωμένου λαού, που έχει το δίκιο με το μέρος του.

Ευχαριστούμε την ΕΡΤ, την Ορχήστρα, που θα μας ταξιδέψουν με τη μουσική τους, όπως καλύτερα απ’ όλους ξέρουν να κάνουν. Ελπίζουμε σε μελλοντικές συνεργασίες και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη από την πλευρά της προλογίζοντας και πριν καλέσει τον Δήμαρχο Πατρέων στο βήμα, ευχαρίστησε την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την αρχαιολογική υπηρεσία και ιδιαίτερα την κ. Αννίτα Κουμούση και όλους τους εργαζόμενους στον Πολιτιστικό Oργανισμό και το Δήμο, για την συνεισφορά τους αλλά και τη δουλειά που έκαναν, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Τη συναυλία παρακολούθησαν δημοτικοί, διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας είχε ο Γιώργος Αραβίδης.

Μεταξύ των ερμηνευτών ήταν ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης και η επί σειρά ετών (πρώην) καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών Μίνα Πολυχρόνου.

Αναλυτικά τους ρόλους ερμήνευσαν:

Βιβίκα, Μίνα Πολυχρόνου,

Kική, Μαρία Κατσούρα,

Xαρμίδης, Αντώνης Κορωναίος,

Ζαχαρούλης/Συνταγματάρχης, Νίκος Καραγκιαούρης.

Αφηγητής: Λευτέρης Ελευθερίου.

Ενορχήστρωση: Samy Elgazzar.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture