Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επαναλειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Επαναλειτουργεί το Αρχαιολογικό Μουσείο ...

Από αυτή την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θυρρείου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας από την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των μουσειακών υποδομών στην περιοχή αρμοδιότητας της, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος υλοποίησε όπως αναφέρει, τα τελευταία δυο χρόνια εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του Μουσείου, καθώς και συντήρησης των εκθεμάτων.

Πριν λίγες ημέρες, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρ. Λίνα Μενδώνη, εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, η πρόταση της Εφορείας μας και της Δ/νσης Μελετών και Εκτέλεσης έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων για την επισκευή, επέκταση και επανέκθεση του υπάρχοντος Μουσείου, προκειμένου να εκτεθούν με νέα, σύγχρονη μουσειακή αντίληψη τα σημαντικότερα ευρήματα της βόρειας  Ακαρνανίας.

Το Μουσείο Θυρρείου, όπως και οι υπόλοιποι  Αρχαιολογικοί Χώροι και Μουσεία, θα λειτουργεί καθημερινά με ωράριο 8.30 π.μ.- 3.30 μμ., πλην Τρίτης και καθιερωμένων αργιών. Υπενθυμίζουμε ότι, θερινό διευρυμένο ωράριο ισχύει για τα Κάστρα Ναυπάκτου, Βόνιτσας και Αγίας Μαύρας Λευκάδας (με ωράριο 8.00 π.μ. – 8.00 μ.μ.)

*Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας είναι η Δρ. Ολυμπία Βικάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις