Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Αποκάλυψη: 1.5 εκατομμύριο άνοιγμα στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας!

Αποκάλυψη: 1.5 εκατομμύριο άνοιγμα στην ...

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού "Πατρινόραμα"

Άνοιγμα 1.5 εκ. ευρώ παρέλαβε η νέα Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όπως αποκαλύπτει στο περιοδικό «Πατρινόραμα» που κυκλοφορεί, ο Πρόεδρός της Βασίλης Διαμαντόπουλος, ενώ παράλληλα υπάρχουν οφειλές στην Εφορία που ξεπερνούν τις 130.000 ευρώ, καθώς και χρωστούμενα δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε Διεθνείς Ομοσπονδίες. Ήδη για το σκοπό αυτό, έχει διαταχθεί λογιστικός έλεγχος από το 2016 έως και σήμερα, ενώ ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας στην ίδια συνέντευξη, καταγγέλλει την προηγούμενη Διοίκηση για οικονομική αδιαφάνεια!

Την τραγική κατάσταση στο άθλημα, συμπληρώνουν οι διαπιστώσεις του κ. Διαμαντόπουλου ότι οι Εθνικές Ομάδες είναι σε αποσύνθεση, χορηγίες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, η τηλεοπτική προβολή του αθλήματος είναι ανύπαρκτη, τα Εθνικά Πρωταθλήματα είναι στον αέρα, ενώ η Ομοσπονδία είναι απομονωμένη από τη Διεθνή Ποδηλατική Κοινότητα και τα διεθνή αθλητικά φόρα!

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο ο κ. Διαμαντόπουλος σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Πράγματι υπήρχε οικονομική αδιαφάνεια . Ακριβές ποσό χρέους που παραλάβαμε δεν μπορώ να σας πω ακόμα διότι με απόφαση του νέου ΔΣ λογιστικό γραφείο θα κάνει διαχειριστικό έλεγχο πενταετίας από το 2016 έως σήμερα, οπότε θα ενημερωθούμε και εμείς για την πραγματική κατάσταση των οικονομικών. Πάντως για να μην αφήσω αναπάντητη την ερώτηση σας το άνοιγμα ίσως να αγγίξει το 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη κίνηση είναι το σταμάτημα της σπατάλης και η επαφή με όσους οφείλει η Ε.Ο.Π. προκειμένου να δούμε από κοινού πως θα πορευτούμε.

Επίσης όταν θα έχουμε το οριστικό ποσό θα γίνει γνωστό σε όλη την ποδηλατική κοινότητα στην ΓΓΑ και όπου αλλού απαιτείται.»

 

ΕΟΠ: Χρωστάει ακόμα και συνδρομές 15.000 ευρώ στις Διεθνείς Ομοσπονδίες!

Την ίδια στιγμή που τα ανελαστικά έξοδα της Ε.Ο.Π. είναι 300.000 ευρώ (7 υπάλληλοι – Λογιστής – Νομικός – ενοίκια γραφείων – δαπάνες χρήσης πίστας ποδηλατοδρομίου κ.α.), η Ομοσπονδία Ποδηλασίας κινδυνεύει να μείνει …ταπί:

«Από τα 600.000 ευρώ που θα έπρεπε να επιχορηγηθούμε θα λάβουμε φέτος μόνο 423.000 ευρώ, λόγω του μεγάλου χρέους που έχουμε. Αν δεν καταφέρουμε να ρυθμίσουμε την οφειλή των 130.000 ευρώ στην εφορία, με το που θα γίνει η πρώτη εκταμίευση ποσού από την ΓΓΑ θα τα εισπράξει απευθείας η ΔΟΥ. Δεν μένει ούτε ένα ευρώ για τις Εθνικές ομάδες και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα!

Η άλλη πληγή που παραλάβαμε είναι ότι δεν φρόντισαν εδώ και αρκετά χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις για χορηγίες. Ίσως είμαστε η μοναδική Ομοσπονδία που δεν έχει ούτε 1 ευρώ χορηγία! Άρα αυτονόητο είναι ότι θα κινηθούμε και προς αυτή την κατεύθυνση παρόλο που είναι η συγκυρία δυσμενής την περίοδο αυτή.»

Παράλληλα, όπως λέει στο «Πατρινόραμα» ο κ. Διαμαντόπουλος, η συνεργασία της Ε.Ο.Π. με τις Διεθνείς Ποδηλατικές Ομοσπονδίες είναι σε τραγική κατάσταση:

«Σε χειρότερο σημείο δεν θα μπορούσε να ήταν. Να αναφέρω μόνο ότι οφείλουμε στις υπερκείμενες ομοσπονδίες όπως Βαλκανική (BCU) η Ευρωπαϊκή (UEC) και Παγκόσμια Ομοσπονδία (UCI) από συνδρομές περί τις 15.000 ευρώ. Δεν συμμετέχουμε δε ανελλιπώς στις Γ.Σ. με αποτέλεσμα να έχουμε αποκοπεί από τα διεθνή φόρα! Αρχικά θα πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και κατά δεύτερο να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας. Στο παρελθόν πρωτοστατούσαμε στην Βαλκανική Ομοσπονδία και στην Ευρωπαϊκή ένωση είχαμε εκλέξει μέλος στο Διοικητικό συμβούλιο.»

Ολόκληρη η αποκαλυπτική συνέντευξη του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλη Διαμαντόπουλου, φιλοξενείται στο περιοδικό «Πατρινόραμα», που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports