Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθωώθηκαν ο υπαξιωματικός της Π.Α. και ο αστυνομικός που είχαν κατηγορηθεί για κλοπή καυσίμων στην 117 ΠΜ στον Άραξο

Αθωώθηκαν ο υπαξιωματικός  της Π.Α. και ...

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο

Αθωώθηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών οι δύο ένστολοι οι οποίοι ήταν ανάμεσα στους κατηγορούμενους, για την υπόθεση κλοπής καυσίμων στην 116 Πτέρυγα Μάχης του Αράξου που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2014.

Πρόκειται για έναν υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας και έναν αστυνομικό, οι οποίοι αν και από την πρώτη στιγμή είχαν αρνηθεί την όποια συμμετοχή τους πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι με ποινές φυλάκισης με αναστολή.

Χθες, όμως, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τους απήλλαξε από όλες τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί σε πρώτο βαθμό και αφορούσαν τις πράξεις της απλής συνέργειας σε κλοπή και λαθρεμπορία και της δωροληψίας σε βαθμό πλημμελήμματος, δίνοντας αίσιο τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Στο άκουσμα της απόφασης, ένοιωσαν ανακουφισμένοι και πλήρως δικαιωμένοι, έστω και αν χρειάστηκε να δώσουν αγώνα για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Υπενθυμίζουμε πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν συνελήφθη ένας από τους κατηγορούμενους να μεταφέρει με βυτιοφόρο όχημα ποσότητα με αεροπορικού καυσίμου- κηροζίνη, την οποία είχε αφαιρέσει από το φρεάτιο της Πολεμικής Αεροπορίας. Την ώρα της σύλληψης στο όχημα βρέθηκε και ο γιος του, ο οποίος θεωρήθηκε από τις Διωκτικές Αρχές συννένοχος με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να παλεύει για να αποδείξει ότι δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τότε και τον υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, «χρεώνοντάς» του ανάμειξη στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος υπεραμυνόταν από την πρώτη στιγμή λέγοντας πως δεν είχε καμία εμπλοκή και πως όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος του ήταν ανυποστήρικτα. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να κριθεί προσωρινά κρατούμενος για ένα έτος, άδικα…

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ, ΔΥΟ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Συνολικά, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθισαν τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και μετά από δικαστική διερεύνηση το Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση των δύο ένστολων και την ενοχή των άλλων δύο συγκατηγορουμένων τους, μειώνοντας τις ποινές τους.

Ο ένας, μάλιστα, είχε αποδεχθεί την πράξη του, όμως, μόνο για δύο περιπτώσεις κλοπής καυσίμων και όχι οκτώ όπως είχε κατηγορηθεί αρχικά και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλακίσεως τριών ετών με τριετή αναστολή. Στον τέταρτο κατηγορούμενο (ο οποίος υποστήριξε πως αρνήθηκε να συμμετάσχει στην κλοπή όταν αντελήφθη το σχέδιο του φίλου του) επεβλήθη ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών με τριετή επίσης αναστολή, για μια μόνο κλοπή καυσίμου και για την πράξη της λαθρεμπορίας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως οι δύο ένστολοι είχαν απαλλαγεί από τα πειθαρχικά δικαστήρια των σωμάτων τους σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

 

πηγή Εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις