Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ο Μίλτος Πασχαλίδης το Σάββατο στο Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πλαζ

Ο Μίλτος Πασχαλίδης το Σάββατο στο Φοιτη...

Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ είναι, «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!»

Με κεντρικό σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στην Πάτρα προχωρούν στη διεξαγωγή Φοιτητικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 2-3/7/2021 στον χώρο της Πλαζ ΕΟΤ με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας.

Το σύνθημα του Φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη προτροπή στους φοιτητές των εργατικών - λαϊκών οικογενειών να συνεχίσουν να ονειρεύονται τη ζωή, τις σπουδές και το μέλλον που τους αξίζει, απελευθερωμένοι  από τα δεσμά του συστήματος. Να τολμούν να τα βάζουν με όποιον στερεί τα δικαιώματά τους, να δοκιμάσουν τη δύναμή τους στον αγώνα, στη συλλογική διεκδίκηση, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που έχουν αποδείξει ότι και θέλουν και μπορούν να συγκρουστούν με το σύστημα της εκμετάλλευσης, ότι δεν συμβιβάζονται., όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Ένα χρόνο τώρα, η ζωή μας ασφυκτιά με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας, τη στοχοποίηση της νέας γενιάς για την εξάπλωση του ιού! Τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, χιλιάδες φοιτητές δεν έχουν γνωρίσει τη σχολή τους, δεν μαθαίνουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενο που σπουδάζουμε. Αντί για ασφαλές άνοιγμα των τμημάτων, η κυβέρνηση απαντά με πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Σε μία κοινωνία που τα κέρδη των λίγων μετράνε περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή, δε χωράνε οι ανάγκες και οι ελπίδες μας! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή! Οι δυνατότητες της επιστήμης και της εργασίας αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ελεύθεροι από κάθε οικονομική και κοινωνική καταπίεση. Εμπόδιο είναι τα κέρδη και ο ανταγωνισμός των λίγων. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, κρίση, πολέμους, διακρίσεις, τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

•             Παρασκευή 2 Ιούλη 2021

Εκδήλωση-Συζήτηση:

Q&A ‘’Η νέα γενιά μηχανικών μπροστά στην ψηφιακή εποχή’’ Τ.Ο. Πολυτεχνείου Πανεπιστημίου Πατρών

Μουσικό Αφιέρωμα ‘’30 ταξίδια ένας προορισμός’’ από το συγκρότημα και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ

Συναυλία με τους Replica.

•             Σάββατο 3 Ιούλη

Ομιλία από την Αθανασούλα Ιφιγένεια μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Μεγάλη συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν:

-              ΕΚΘΕΣΗ για τη συμβολή της ΚΝΕ στην ανάπτυξη των αγώνων των φοιτητών

-              Αφιερώματα, εκδηλώσεις

-              Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Εποχή

-              Χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture