Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΠΓΝΠ: Ο Δ. Μπάκος απαντά στο thebest.gr για το "πάγωμα" των μετατάξεων

ΠΓΝΠ: Ο Δ. Μπάκος απαντά στο thebest.gr ...

ΔΕΙΤΕ τι υποστηρίζει ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου

Τη δική του απάντηση μέσω του thebest.gr για την καταγγελία περί «παγώματος» 10 μετατάξεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, δίνει ο αναπληρωτής Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Μπάκος. Ο κ. Μπάκος υποστηρίζει ότι υποχρεώθηκε να αναπέμψει την υπόθεση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προς εκ νέου νόμιμη κρίση.

Αναλυτικά, ως προς το θέμα που ανέδειξε το thebest.gr, αναφέρει τα εξής:

"Ως γνωρίζετε, η Διοίκηση κατά την άσκησή της ενεργεί εντός του πλέγματος της νομιμότητας το οποίο της χορηγεί  κατά περίπτωση λιγότερο ή περισσότερο ευρεία εξουσία  εκτίμησης.

Βούληση της παρούσας Διοίκησης είναι – προ της έκδοσης οποιασδήποτε διοικητικής πράξης η ουσιαστική εκτίμηση των νομίμων προϋποθέσεων για την έκδοσή της.

Όταν λοιπόν μου διαβιβάστηκαν γνωμοδοτήσεις  απ’το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Νοσοκομείου σχετικά με την ανέλιξη (μετάταξη) υπαλλήλων (διαφόρων ειδικοτήτων) σε ανώτερη κατηγορία Π.Ε. Διοικητικού – (σημειώνω εδώ προς διευκόλυνσή σας ότι οι αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου  είναι απλές προπαρασκευαστικές πράξεις που έχουν το χαρακτήρα απλής γνώμης και δια  τούτο  στερούνται  εκτελεστότητας)  διαπίστωσα πλημμέλειες και μη τήρηση των προβλεπόμενων άρθρων του Υπαλληλικού Κώδικα.

Είχα την ευρεία διακριτική ευχέρεια να αποστώ από την γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να αναπέμψω την υπόθεση για εκ νέου (νόμιμη) εξέταση από το Συλλογικό  Όργανο, δυνάμει του άρθρου 20 του Ν.2690/1999, έτσι ώστε πρωτίστως να τηρηθεί η αρχή της νομιμότητας – συνταγματικό έρεισμα της οποίας ευρίσκεται στην διάταξη του άρθρου 95 παρ. 1 με την οποία καθιερώθηκε ο θεσμός της αίτησης ακυρώσεως των εκτελεστών διοικητικών πράξεων των διοικητικών αρχών για παράβαση νόμου.

Στα πλαίσια λοιπόν της υποχρέωσής μου προάσπισης της αρχής της νομιμότητας, της αμεροληψίας,  της διαφάνειας,  της ισότητας  και της καλής πίστης όλων των διοικουμένων  όφειλα να μην αγνοήσω ότι οι πράξεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου έπασχαν τύπω και ουσία  και ήτο πλημμελείς.

Οι Διοικητικές Αρχές κατά την άσκηση της διακριτικής τους ευχέρειας οφείλουν να τηρούν εκτός από τους γραπτούς κανόνες δικαίου και τις γενικές  Αρχές του δικαίου προκύπτουσες από το γενικότερο πνεύμα του δικαίου.

Ήταν απολύτως επιβεβλημένη εντός των σαφών ορίων της εξουσίας μου δεσμευόμενος από τον νόμο – η αναπομπή της υπόθεσης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προς εκ νέου νόμιμη κρίση.

Η παράβαση κατ’ουσία  διάταξης νόμου  έγκειται σε κακή χρήση ή υπέρβαση των άκρων ορίων  της διακριτικής ευχέρειας της χρηστής Διοίκησης,  πρακτική η οποία  δεν υιοθετείται επουδενί τουλάχιστον από τον υπογράφοντα". 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις