Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Νέο Solo Show στο The Bold Type Hotel - Παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Μαρίλιας Κολυμπίρη

Νέο Solo Show στο The Bold Type Hotel - ...

Το τρίτο κατά σειρά

Στις 24 Ιουνίου το The Bold Type Hotel μας προσκαλεί στο τρίτο κατά σειρά Solo Show του, μετά από εκείνα των Γιάννη Βογδάνη και Αναστασίας Παπαλεωνίδα-Πούντζα, παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση της Μαρίλιας Κολυμπίρη.

Πρόκειται για ένα project που αποτελείται απο μιία σειρά ατομικών εκθέσεων νέας γενιάς καλλιτεχνών, τους οποίους καλεί να δουλέψουν και να πειραματιστούν σε έναν χώρο που αποτελεί ένα από τα νεοκλασικά κοσμήματα της άνω πόλης και θεωρείται από τα ωραιότερα δείγματα της μεγαλοαστικής οικιστικής κληρονομιάς της Πάτρας. Πρόθεση του project αυτού είναι να δημιουργήσει έναν διάλογο ανα-μεσα στο έργο του κάθε καλλιτέχνη και του χώρου και να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο αυτό αλλάζει την οπτική του.

_

Μαρίλια Κολυμπίρη
Στην πιο πρόσφατη δουλειά της Μαρίλιας Κολυμπίρη, τα βασικά μοτίβα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση του έργου τέχνης είναι είδη οικιακής χρήσης, ορίζοντας έτσι τις βασικές οπτικές μορφές του σπιτιού. Η καθημερινή ζωή στο σπίτι μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τη χρησιμότητα των αντικειμένων με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. Οι δουλειές του σπιτιού, όπως η καθαριότητα και η συλλογή τροφίμων, είναι βασικές λειτουργίες που απαρτίζουν το συχολικό χρόνο του ανθρώπου εντός της οικίας.

Οι συνήθειες αυτές, οδηγούν την δουλειά της τη δημιουργία γλυπτικών συνθέσεων οικιακών συσκευών και αντικειμένων που βρίσκονται στον χώρο που κατοικούμε, τις οποίες συνθέτει από εφήμερα υλικά όπως χαρτόκουτα και χαρτόνι, θέτοντας έτσι τον εφήμερο χαρακτήρα της ζωής και της ρουτίνας που έχουμε επιλέξει να μας περιβάλλει.

Στους πίνακες της, οι ανθρώπινες φιγούρες παίζουν δευτερεύοντα ρόλο καθώς γίνονται αντικείμενα προς χρήση. Η σχέση μεταξύ ανθρώπου και αντικειμένου τίθεται και πάλι σε αναζήτηση και έρευνα, πόσο αντικειμενικοποιείται ο άνθρωπος; και πόσο εξανθρωπίζεται το αντικείμενο με τη σημασία που του δίδεται καθημερινά απο τον άνθρωπο και τις αναγκαιοτήτες που προκύπτουν;

Το ζήτημα της κατοικίας στο σύγχρονο αστικό τοπίο υπήρξε βασικό μέλημα της αρχιτεκτονικής θεωρίας και της φιλοσοφικής σκέψης, πριν από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Το αστικό τοπίο αλλάζει συνεχώς και η «σύγχρονη» ιστορία υιοθετεί σταδιακά μια νέα ακριβή μετάφραση.

Ένα απο τα βασικά ζητήματα που προκύπτουν και παραμένουν είναι η ανικανότητα της πραγματικής κατοικίας. Στις διαλέξεις του, ο Χάιντεγκερ, διαχώρισε την έννοια της πραγματικής κατοικίας από την απλή διαμονή. Στις θεωρίες του, η κατοικία κατοικεί όπου συνυπάρχουν ο ουρανός και η γη, όπου το θείο βρίσκεται κατά μήκος των θνητών. όπου οι άνθρωποι, συνειδητοποιώντας τη θνησιμότητα τους, αισθάνονται την ανάγκη να επικαλεστούν μια υψηλότερη δύναμη. Αντιθέτως, το αστικό τοπίο ανεβαίνει επιβλητικό και απειλεί, διαιρώντας τα σημεία αναφοράς του Χάιντεγκερ.

Η Μαριλία Κολυμπίρη αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 2017. Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι ιδρυτής ενός καλλιτεχνικού χώρου στην Αθήνα, που ονομάζεται Amphicarstudio, ο οποίος προσφέρει ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνών προκειμένου ώστε να αναπτυχθεί ένας κύριος καλλιτεχνικός πυρήνας στην πόλη της Αθήνας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο Λονδίνο, Βιέννη και Νέα Υόρκη.

Επιμέλεια : Θεοφανώ Τζίμη
Διάρκεια έκθεσης : 24 - 26 Ιουνίου
The Bold Type Hotel, Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Πάτρα
‘Ωρες λειτουργίας : Πέμπτη - Παρασκευή 19:00 / 22:00,  Σάββατο 10:00 / 13:00 - 19:00 / 22:0

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture