Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: "Αισθάνθηκε έναν καύσο στο λαιμό. Της χορηγήθηκε αμέσως κορτιζόνη αλλά... " - Τι λέει στο thebest η διοικήτρια του νοσοκομείου

Καλάβρυτα: "Αισθάνθηκε έναν καύσο σ...
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Την γνωμάτευση του ιατροδικαστή περιμένουν στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, σχετικά με το αν ο θάνατος της 56χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της σχετίζεται με το εμβόλιο

Την γνωμάτευση του ιατροδικαστή περιμένουν στο νοσοκομείο Καλαβρύτων, σχετικά με το αν ο θάνατος της 56χρονης λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της σχετίζεται ή οχι με το εμβόλιο, όπως δηλώνει στο thebest.gr η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, κ. Ιωάννα Σφυρή, η οποία είναι όπως και όλοι στο νοσοκομείο σοκαρισμένη από την τροπή που πήρε ένας εμβολιασμός και μάλιστα με β' δόση. 

 Η 56χρονη γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβόλιό της Pfizer, με σκοπό να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να δει τον γιο της. 

Όπως μας ενημερώνει η κ. Σφυρή, η άτυχη 56χρονη, κατά την επίσκεψή της για την πρώτη δόση του εμβολίου  δεν είχε δηλώσει κανένα υποκείμενο νόσημα, ωστόσο, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, ανέφερε ως αισθάνεται κάψιμο στο λαιμό της.

Για τον λόγο αυτό, κατά τη σημερινή επίσκεψή της στο νοσοκομείο για τον εμβολιασμό της, τοποθετήθηκε αμέσως στο χέρι της πεταλούδα, με σκοπό την άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής αλλεργικής μορφής (κορτιζόνη, αδρεναλίνη..) ενώ κλήθηκε και δεύτερος γιατρός να είναι παρών στον εμβολιασμό.

Αφού της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και ενώ αυτή ήταν ξαπλωμένη σε κρεβάτι και όχι στον προθάλαμο όπως αρχικά διέρρευσε,  περίπου 15 λεπτά αργότερα, άρχισε να παραπονιέται πάλι για καύσο και δυσφορία.

Άμεσα της χορηγήθηκε κορτιζόνη και αδρεναλίνη μέσω της πεταλούδας που είχε τοποθετηθεί, και αμέσως  την μετέφεραν  στο τμήμα των Επειγότων περιστατικών του νοσοκομειου όπου άρχισε  να εκδηλώνει πόνο στο στήθος και στη πλάτη. Εκεί  υπέστη και την ανακοπή.

Στα Επείγοντα είχαν καταφθάσει σχεδον όλοι οι γιατροί οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να την κρατήσουν στη ζωή, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό και η άτυχη 56χρονη κατέληξε μια ώρα μετά.

Κανείς δεν γνωρίζει αν η αιτία του θανάτου ήταν ο εμβολιασμός. Αυτό είναι κάτι που θα αποδειχθεί από την ιατροδικαστική γνωμάτευση την οποία και όλοι περιμένουν.

 

H τραγική ειρωνεία

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η άτυχη 56χρονη είχε μετακομίσει τον τελευταίο καιρό στην Κέρτεζη Καλαβρύτων από την Αθήνα όπου διέμενε προκειμένου να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό. Η οικογένεια  είχε χάσει παλιότερα ένα από τα δύο παιδιά της σε ατύχημα. Η άτυχη γυναίκα περίμενε να εμβολιαστεί για να ταξιδέψει στην Κύπρο να δει το παιδί της.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις