Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Οσκαρικό "Minari" κάνει πρεμιέρα στα θερινά στις 24 Ιουνίου 2021 - Το περιμένουμε και στην Πάτρα

Το Οσκαρικό "Minari" κάνει πρε...

Στο μεταξύ ήδη βγήκε από τις 17/6 η "Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα" με την Κάρει Μάλιγκαν που επίσης περιμένουμε να έρθει και στην Πάτρα

Στις 24 Ιουνίου 2021 θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood, η Οσκαρική ταινία «Μinari» που χαρακτηρίστηκε ως μία συνταρακτικά δυνατή ιστορία για το αμερικάνικο όνειρο από το Indie Wire, ως ένα μοναδικά όμορφο φιλμ από την The Boston Globe και ως ένα λεπτομερές, εκφραστικό κομμάτι της αμερικάνικης ζωής μέσα από γνήσιες ερμηνείες από το Empire.

Το φιλμ που είχε ξεκινήσει τη θριαμβευτική πορεία από το Φεστιβάλ του Σάντανς στη Γιούτα τον Ιανουάριο του 2020 όπου πήρε το μεγάλο βραβείο της επιτροπής και το βραβείο κοινού, έφτασε στη συνέχεια να «σκοράρει» 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ, καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου στον Λι Άιζακ Τσανγκ, μουσικής, α’ ανδρικού ρόλου για τον Στίβεν Γιουν και β’ γυναικείου ρόλου για την Κορεάτισα ηθοποιό Γιουν Γιου-τζουνγκ, η οποία και κέρδισε.

Μία τρυφερή και καθηλωτική ημι-αυτοβιογραφική ιστορία για όλα όσα μας βοηθούν να ριζώσουμε σε έναν ξένο τόπο. Έτσι χαρακτηρίζεται το «Μinari» που σκηνοθέτησε ο κορεάτικης καταγωγής Lee Isaac Chung (Munyurangabo). Στην αστάθεια και τις προκλήσεις της καινούριας ζωής με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη μία αμερικανοκορεάτικη οικογένεια, το Minari, ένα ασιατικό μυρωδικό, αναδεικνύει την αδιαμφισβήτητη δύναμη των μελών της και την ουσία αυτού που αποκαλούμε σπίτι.

Η γλυκόπικρη ταινία διηγείται μία οικουμενική ιστορία μέσα από εκπληκτικές ερμηνείες ενώ η ανθρωποκεντρική σκηνοθεσία αγκαλιάζει με αγάπη τους μικρούς και μεγάλους ήρωες της οικογένειας.

Το «Minari» που έκλεψε τις εντυπώσεις στα διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και σημαντικά βραβεία καταφθάνει τώρα στις Ελληνικές θερινές αίθουσες και ελπίζουμε να το δούμε και στην Πάτρα.

Μία ακόμη φετινή Οσκαρική ταινία ήδη ξεκίνησε την πορεία της, από την Πέμπτη 17/6/2021 σε διανομή της Σπέντζος Φιλμ, στις Ελληνικές αίθουσες και την περιμένουμε και στην Πάτρα. Ο λόγος για το φιλμ της Έμεραλντ Φενέλ «Promising Young Woman – Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» που στο επίκεντρο του σεναρίου της βρίσκεται η Κέισι Τόμας. Το τραυματικό παρελθόν της μοναχικής τριαντάρας Κέισι θα έρθει στην επιφάνεια όταν συναντήσει τους παλιούς της συμμαθητές, οι οποίοι την είχαν αναγκάσει να εγκαταλείψει τις σπουδές της στην ιατρική. Το φιλμ είχε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας, του πρωτότυπου σεναρίου που και κέρδισε αλλά και του α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Κάρει Μάλιγκαν, η οποία όπως έγραψε το Αθηνόραμα κλέβει εύκολα την παράσταση στο «βιτριολικό» φιλμ εκδίκησης «Promising Young Woman». Το φιλμ που είχε υποψηφιότητα και για το Όσκαρ καλύτερου μοντάζ, έχει κάνει εισπράξεις σχεδόν 16 εκατ. δολαρίων.

Άλλο ένα φιλμ που ελπίζουμε να δούμε και στην Πάτρα. Διάρκεια: 117 λεπτά.

Το «Promising Young Woman» είχε επίσης ξεκινήσει την πορεία του από το Φεστιβάλ του Σάντανς.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture