Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Αφίσες και μπάνερ διαφημίζουν το ξεκίνημα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ

Πάτρα: Αφίσες και μπάνερ διαφημίζουν το ...

Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις είναι οι παραστάσεις από το Άρμα Θέσπιδος στο Αρχαίο Ωδείο και οι παραστάσεις του "Οθέλλου" με τον Γιάννη Μπέζο στο Εργοστάσιο Τέχνης

Η Πάτρα βάζει τα «γιορτινά» της ενόψει της έναρξης των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ. Ήδη σε κομβικά σημεία της πόλης, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους και κτίρια, τοποθετούνται διαφημιστικά banner, μέσω των οποίων προαναγγέλλονται ενότητες και εκδηλώσεις του θεσμού.

Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα αποτελέσει το εφαλτήριο των φετινών εκδηλώσεων, με την παράσταση «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» από το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ, το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο να ανοίγει την αυλαία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό αλλά με κράτηση θέσης.

O Ιούνιος «κλείνει» με το έργο του William Shakespeare, «Οθέλος». Η παράσταση «ανεβαίνει» στις 9.30 το βράδυ,  την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 του μήνα, στο υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος».

Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.

Η Πέμπτη 1η Ιουλίου θα είναι ημερομηνία «σταθμός» και θα αποτελέσει «πρόγευση» για όσα θα συντελεστούν στο πλαίσιο του θεσμού κατά την διάρκεια του μήνα.

Την πρώτη του μήνα επίσης, στο νέο χώρο των Παλαιών Σφαγείων - όπου  θα φιλοξενηθεί και για πρώτη φορά φέτος - θ’ ανοίξει τις πύλες του το τριήμερο της ενότητας Jazz + Πράξεις που θα δώσει στους φίλους της jazz την ευκαιρία να απολαύσουν μία μουσική πανδαισία.

Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν «Τα Μπλούζ του Θάνου Μικρούτσικου». Την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα αφήσουν το δικό τους μουσικό αποτύπωμα οι Γιώργος Μανωλάκης, Νίκος Σιδηροκαστρίτης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και Mihalis Kalkanis Group.

Το JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ θα «κλείσει» το Σάββατο 3 Ιουλίου, με τους  Sotiris Ntouvas & the G.O.A.T.S. και  τον Dhafer Youssef, έναν κορυφαίο συνθέτη, τραγουδιστή και παίκτη ούτι, γεννημένο στην Τυνησία, ο οποίος έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως τον Σαρδήνιο τρομπετίστα Paolo Fresu και τον Νορβηγό κιθαρίστα Eivind Aarset.

Μία ακόμα σημαντική στιγμή στις φετινές εκδηλώσεις του θεσμού, θα αποτελέσει την Δευτέρα 5 Ιουλίου, η παρουσίαση στο Κάστρο του Ρίου, της οπερέτας «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Ερμηνευτές θα είναι ο Πατρινός βαρύτονος Νικόλαος Καραγκιαούρης, η επί σειρά ετών (πρώην) καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών Μίνα Πολυχρόνου και ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος. Στην αφήγηση ο Λευτέρης Ελευθερίου. Την διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Γιώργος Αραβίδης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture