Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται όσοι εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται όσοι εμπλέκονται στις...

Μετά την αγωγή του Υπουργείου

Την απόφαση να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων από τη απεργία της 16ης Ιουνίου, έλαβε η ΑΔΕΔΥ.

Θετική ήταν η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα της ΟΛΜΕ να εξαιρεθούν από την αυριανή απεργία για το εργασιακό οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. 

 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων».

Τι προηγήθηκε
Νωρίτερα, το υπουργείο Παιδείας είχε ανακοινώσει ότι η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων. 

 

Η αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στρεφόταν κατά των καλούντων σε απεργία, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο, ανέφερε το υπουργείο Παιδείας. 

Η υπουργός ζητούσε να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης (σ.σ. ήδη ο ΗΣΑΠ άλλαξε την απεργία σε στάση από τις 10:00 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας), προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις