Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Περιμένοντας την Αντρα Ντέι: Η νέα star που δήλωσε εθισμένη όπως η Μπίλι Χόλιντεϊ

Περιμένοντας την Αντρα Ντέι: Η νέα star ...

Ηταν η πιο sexy παρουσία των φετινών Οσκαρ και το φημολογούμενο φλερτ του Μπραντ Πιτ, που ανυπομονούμε να δούμε στο Σινε Κάστρο

Υποψηφιότητα για Οσκαρ χάρισε στην 36χρονη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό από την Ουάσιγκτον, Αντρα Ντέι, η ταινία «Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντει». Αναγνωρίσιμη στο χώρο της r&b και της pop, η γοητευτική μιγάδα έκανε πάντως media και κριτικούς να βροντοφωνάξουν πως «ένα αστέρι γεννιέται» παίζοντας συγκλονιστικά στο σινεμά. Oσοι δουν το φιλμ θα ριγήσουν από την βασανισμένη μορφή που έπλασε για την μυθική τραγουδίστρια, η οποία πέθανε μόλις 44 ετών.  Η γεμάτη κακουχίες ζωή της περιλαμβάνει παιδικά και νεανικά χρόνια σε οίκο ανοχής όπου εργαζόταν η μητέρα της, εθισμό στην ηρωίνη,  σεξουαλική βία και κατάθλιψη, που όμως δεν σίγησαν τη μαγική της φωνή. Ο σκηνοθέτης Λι Ντάνιελς  παρουσιάζει μάλιστα ξεχασμένα ντοκουμέντα  για την σκοτεινή και τραγική περίοδο κατά την οποία η  Χόλιντει  καταδιώχθηκε από το διευθυντή του Γραφείου  Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο ρατσιστής  Ανσλινγκερ και  θεωρούσε τη τζαζ ως μουσική της ζούγκλας που  διαφθείρει και εκμαυλίζει…

Επί της ουσίας η ταινία είναι μια καταγγελία για τις συστημικές φυλετικές διακρίσεις. Η Αντρα Ντέι συγκινήθηκε όμως πολύ και με τον αδύναμο και επιρρεπή στα ναρκωτικά εαυτό της Χόλιντει καθώς η ίδια ανέλαβε το ρόλο, όντας εθισμένη στο πορνό και το σεξ. Ενσαρκώνοντας την ηρωίδα το ξεπέρασε αν και  η ολοκληρωτική της μεταμόρφωση, την οδήγησε στα τσιγάρα και το ποτό! Δεν ξεχνάμε όμως βέβαια πως τη φλέρταρε και ο Μπραντ Πιτ στην απονομή των Οσκαρ με το απίστευτα αποκαλυπτικό της Vera Wang φόρεμα.

«Τη στιγμή που ο κόσμος έχει στρέψει το βλέμμα στην καταπίεση των μαύρων, ελπίζω ότι το «The United States vs. Billie Holiday» θα συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο, φωτίζοντας την κοινωνική αδικία. Επίσης αισθάνομαι ότι αυτή την περίοδο του μεγάλου απολογισμού, είναι σωστό να τιμήσουμε τη ζωή και την καλλιτεχνική προσφορά ενός αφανούς αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Μπίλι Χόλιντεϊ. Η ταινία μας θα αποδώσει δίκαια το πορτραίτο αυτής της περίπλοκης γυναίκας, της θρυλικής τραγουδίστριας και ακτιβίστριας για τα πολιτικά δικαιώματα, η τέχνη της οποίας παραμένει ζωντανή όσο και πριν από 80 χρόνια», δήλωσε ο σκηνοθέτης και παραγωγός.

  Όλα ξεκίνησαν μια νύχτα του 1939 στη Νέα Υόρκη, όταν η Μπίλι Χόλιντεϊ είπε ένα τραγούδι που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο. Το «Strange Fruit» ήταν ένας θρήνος για το λιντσάρισμα, που μιλούσε για μαύρα σώματα που κρέμονται από τα δέντρα σαν τα σκούρα φρούτα που ευδοκιμούν στον Νότο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View