Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Η Γυναικεία Χορωδία «BelCantes» Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας διακρίθηκε σε Διεθνές Φεστιβάλ στη Βιέννη

Η Γυναικεία Χορωδία «BelCantes» Αγίου Αν...

Πήρε μέρος στο Φεστιβάλ World Peace Choral Festival και διαγωνίστηκε σε 2 κατηγορίες, την Γυναικεία και Φολκλόρ κατηγορία

Η Γυναικεία Χορωδία «BelCantes» Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών πήρε μέρος στο Φεστιβάλ World Peace Choral Festival και διαγωνίστηκε σε 2 κατηγορίες, την Γυναικεία και Φολκλόρ κατηγορία.

Ως ένα από τα πιο σημαντικά χορωδιακά γεγονότα στον κόσμο, το Παγκόσμιο Χορωδιακό Φεστιβάλ για την Ειρήνη - World Peace Choral festival το οποίο εδρεύει στην Βιέννη ξεκίνησε στις 22 Μαΐου (στο διαγωνιστικό επίπεδο), παρουσιάζοντας 251 χορωδίες από 32 χώρες.

Η χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας πήρε την υψηλότερη πρόκριση καθώς με την υψηλή της βαθμολογία και ως πρώτη στην κατηγορία της κατάφερε να είναι φιναλίστ για το Grand Prix ενώ και στην κατηγορία Φολκλόρ κέρδισε χρυσό μετάλλιο.

To Φεστιβάλ θα λήξει το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 όπου και θα γίνουν οι βραβεύσεις και απονομές επάθλων μετά από τον διαγωνισμό των νικητών την Παρασκευή.

Ακόμη και αν ο διαγωνισμός δεν είναι ο απώτερος στόχος του Παγκόσμιου Φεστιβάλ, αλλά για να ενθαρρύνει την περαιτέρω ανάπτυξη των χορωδιών και των μελών τους, το Φεστιβάλ παρέχει ευκαιρία για τις χορωδίες, με την ελεύθερη βούλησή τους, να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από παγκοσμίου φήμης μουσικούς και εκπαιδευτές μουσικής.

Το World Peace Choral Festival υποστηρίζεται από τις αρχές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστρίας, την Δημοτική Αρχή της Βιέννης, τη Χορωδία των αγοριών της Βιέννης, την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, χορωδίες από την Αρμενία, Αυστρία (κάτω από αυτές επίσης η διάσημη χορωδία αγοριών της Βιέννης), Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα (ηπειρωτική χώρα, Χονγκ Κονγκ, Μακάο, Ταϊβάν), Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Γερμανία, Γεωργία, Ινδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, η Ιαπωνία, Μαλαισία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Ισπανία, ΗΠΑ κ.λπ. έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ και έφεραν στην πατρίδα τους όμορφες αναμνήσεις και νέες φιλίες.

Τα εργαστήρια-σεμινάρια που πραγματοποιούνται όλες αυτές τις ημέρες από διάσημους μουσικούς, δίνουν στους συμμετέχοντες μια καλή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς χορωδιακής μουσικής στον κόσμο και να μάθουν προηγμένες μεθόδους και εξαιρετικές δεξιότητες, δημιουργώντας μια σταθερή βάση για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture