Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεσολόγγι: Αράκυνθος και η Λιμνοθάλασσα είναι άρρηκτα δεμένα μ’ εμάς τους ίδιους"

Μεσολόγγι: Αράκυνθος και η Λιμνοθάλασσα ...

Μήνυμα του Δημάρχου για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Μήνυμα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος:

«Σ ένα τόπο όπου η Φύση άπλωσε γενναιόδωρα μοναδική ομορφιά και πλούτο, η Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος βρίσκει την απόλυτη αντιπροσώπευσή της. Ο Αράκυνθος και η Λιμνοθάλασσα, δεν είναι απλά «στολίδια» της καθημερινότητάς μας. Είναι άρρηκτα δεμένα μ’ εμάς τους ίδιους, με την ποιότητα της ζωής μας, με τις μνήμες του παρελθόντος, με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η ανθρώπινη δραστηριότητα ωστόσο, παλαιότερες δεκαετίες επέφερε σοβαρά πλήγματα στο φυσικό τοπίο, τα οποία σήμερα προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να αποκαταστήσουμε.

Ο προστατευμένος  από τη συνθήκη RAMSAR υγροβιότοπος της Λιμνοθάλασσας μας, πρέπει κι επιβάλλεται να πάρει ζωογόνες ανάσες. Το οφείλουμε ως ελάχιστη υποχρέωση στα τόσα καλά που μας προσφέρει. Ο  ορεινός όγκος του Αρακύνθου είναι ενταγμένος στο Δίκτυο NATURA 2000. Από εποχές πανάρχαιες που χάνονται στο χρόνο φιλοξενεί την ανθρώπινη δραστηριότητα, την οποία μαρτυρούν τα κατάσπαρτα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας. Τους νεώτερους χρόνους ο Ζυγός υπήρξε το καταφύγιο αλλά και το ορμητήριο των γενναίων υπερασπιστών της Ελευθερίας.

Ακόμη και η Πίστη των ανθρώπων βρήκε στις πλαγιές και τις κορυφές του, τον κατάλληλο τόπο να σταθεί μέσα στα ιερά και ιστορικά μοναστήρια του. Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται λόγος για αλλοίωση αυτού του πανέμορφου βουνού, με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Όπως ακριβώς δεν θα επιτρέπαμε καμία παρέμβαση -όσο φιλική κι αν χαρακτηριζόταν- μέσα στο ζωτικό χώρο της Λιμνοθάλασσας, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον Αράκυνθο.

Δεν έχει κανείς δικαίωμα να στερήσει από τις επόμενες γενιές, το ζωτικό τους χώρο. Δική μας υποχρέωση είναι να τον προστατεύσουμε και να τον παραδώσουμε ως ένα ακόμη ζωογόνο και πολύτιμο αγαθό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις