Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι ζήτησε η Pfizer από το Πανεπιστήμιο Πατρών- Άνοιξαν οι συζητήσεις

Τι ζήτησε η Pfizer από το Πανεπιστήμιο Π...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ενδιαφέρον συνεργασίας και από Cisco

Ενδιαφέρον συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών εκδήλωσαν η Pfizer και η Cisco και ήδη έχει πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντηση  μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών, Πρύτανη και Καθηγητών Τμημάτων Πληροφορικής του Πανεπιστημίου.

 «Έχουμε ανοίξει τις συζητήσεις με τη Pfizer και τη Cisco  γύρω από την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων των Τμημάτων Πληροφορικής», επισημαίνει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας μιλώντας στο thebest.gr

Η Pfizer η οποία βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω του εμβολίου κατά του κορωνοϊού  ενδιαφέρεται κυρίαρχα gia «έξυπνους» τρόπους και αλγόριθμους που αφορούν στη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων. Από την άλλη μεριά η Cisco έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την έρευνα που γίνεται στο Πανεπιστήμιο  γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με το 5G, δεδομένου ότι το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ιδρυμα έχει υπογράψει συμφωνία με το επενδυτικό κεφάλαιο ΦΑΙΣΤΟΣ.

Οι εταιρείες ενημερώθηκαν για την έρευνα την οποία κάνουν τα Εργαστήρια που ασχολούνται με την Πληροφορική και να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησής της, στην κατεύθυνση που χρειάζονται.

Οι εταιρείες θα μελετήσουν τα δεδομένα και θα επανέλθουν.

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι ένας αναπτυξιακός βραχίονας της Περιφέρειας και πέρα από το εκπαιδευτικό, ακαδημαϊκό κι ερευνητικό του έργο προσπαθεί να προσελκύσει πόρους προς όφελος όλης της Περιφέρειας», υπογραμμίζει ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις