Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ομόφωνα αθώοι 4 γιατροί του "Αγίου Ανδρέα" που κατηγορήθηκαν για τον θάνατο ασθενούς

Πάτρα: Ομόφωνα αθώοι 4 γιατροί του "...

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πατρών και οι τέσσερις γιατροί  (δύο ειδικευόμενοι και δύο επιμελητές) του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας». Οι γιατροί απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας για τον θάνατο 42χρονου ασθενούς που τους βάραινε.

Ο 42χρονος κατέληξε το  2014, από διαχωρισμό και ρήξη θωρακικής αορτής- σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση- λίγες ώρες αφότου επέστρεψε από το Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί με έντονους πόνους στο στομάχι.

Ο ασθενής εξετάστηκε από τους γιατρούς της Καρδιολογικής και εν συνεχεία της παθολογικής Κλινικής που εφημέρευαν στα επείγοντα του Νοσοκομείου, οι οποίοι του είπαν να επι στρέψει στο σπίτι του, χωρίς τίποτε να προμηνύει την τραγική εξέλιξη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας του 42χρονου στο δικαστήριο,  οι τέσσερις γιατροί που τον εξέτασαν επέδειξαν ιατρική αμέλεια και ζήτησαν την ενοχή τους.

Οι γιατροί από την πλευρά τους υπεραμύνθηκαν των ενεργειών τους,  λέγοντας πως όλες οι εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή, δεν έδειξαν κανένα ύποπτο σύμπτωμα για καρδιο λογικό νόσημα, ενώ ο ίδιος προσήλθε στα Επείγοντα με στομαχικό άλγος.

Τόνισαν πως έπραξαν με βάση το ιατρικό πρωτόκολλο και τη βιβλιογραφία, ασχολήθηκαν με τον ασθενή με τη δέουσα προσοχή κάνοντας τις απαιτούμενες εξετάσεις

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας της έδρας προτεινε την απαλλαγή των κατηγορουμενων γιατρών, τονίζοντας πως δεν μπορούσαν να προβλέψουν τον οξύ διαχωρισμό της αορτής που υπέστη, εφόσον δεν είχε συμπτώματα όταν τον εξέτασαν.

*στοιχεία από εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις