Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου για τα χρέη των Δήμων

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου για τα χρέη των Δήμων

Παρεμβάσεις στην ΚΕΔΚΕ για το θέμα απο τον Θάνο Καρπή

Σε  συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Δήμαρχος Ερυμάνθου για την αντιμετώπιση των χρεών των υπερχρεωμένων Δήμων, με αφορμή τις μεγάλες οφειλές του Δήμου Ερυμάνθου, παραβρέθηκε την Παρασκευή το πρωί στο συνέδριο του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.) και εξέθεσε την έκταση και το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Θάνος Καρπής με την ευκαιρία της  παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., έθεσε και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίοι και κυρίως, την έλλειψη προσωπικού (μεταφορά των Τ.Υ.Δ.Κ. στις έδρες των Νομών) την απουσία στελεχών για την άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων (γεωπόνοι, στελέχωση Υπηρεσιών Παιδείας, Υγείας-Πρόνοιας, κ.λ.π.).

Σημειωτέων  ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλών, παρελθόντων οικονομικών ετών και για τα άλλα θέματα,  ο Δήμαρχος Ερυμάνθου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιώργο Ντόλιο, ενώ έστειλε και σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, σε όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και στους βουλευτές.

Με την επιστολή αυτή, ζητούσε την παρέμβασή τους για την αντιμετώπιση του θέματος, αρκετοί εκ των οποίων ανταποκρίθηκαν.   Επίσης  το θέμα ετέθη και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τ.Ε.Δ.Κ. Αχαΐας που συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι, όπου και ελήφθη ομόφωνη Απόφαση για την υιοθέτηση των αιτημάτων, στέλνοντας σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.  Η εξεύρεση λύσεων για τα συσσωρευμένα χρέη των Δήμων και για την αντιμετώπιση των άλλων άμεσων προβλημάτων, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία τους και την οικοδόμηση του Καλλικράτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις