Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 3 Ιουνίου 2021 στα θερινά ο "Ράφτης" με τον Δημήτρη Ήμελλο

Έρχεται 3 Ιουνίου 2021 στα θερινά ο &quo...

Συμπρωταγωνιστούν η Ταμίλλα Κουλίεβα και ο Στάθης Σταμουλακάτος

Στις 3 Ιουνίου 2021 θα κάνει πρεμιέρα στα Ελληνικά θερινά σινεμά, η ταινία «Ράφτης» σε σκηνοθεσία της Σόνια Λίζα Κέντερμανμ η οποία συνυπογράφει και το σενάριο με την Tracy Sunderland.

Ο παραμυθένιος “Ράφτης” με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Ήμελλο που είναι και εκ των διδασκόντων στην σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την Ταμίλλα Κουλίεβα είναι η 1η μεγάλου μήκους ταινία που υπογράφει η ταλαντούχα Ελληνογερμανίδα δημιουργός Σόνια Λίζα Κέντερμαν.

Πρωταγωνιστούν ακόμα οι Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος και Δάφνη Μιχοπούλου.

Η Ελληνογερμανίδα σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος, που είχε κλέψει τις εντυπώσεις με τις μικρού μήκους ταινίες “Νικολέτα” (2013) και “Λευκό Σεντόνι” (2014), υφαίνει με μαεστρία τον «Ράφτη», μία αισιόδοξη και ανθρωποκεντρική ιστορία με φόντο την κρίση, όπως τη βιώνει σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο ο συγκινητικός και αναπάντεχα δυνατός πρωταγωνιστής της.

Η αργοπορημένη ενηλικίωση ενός ονειροπόλου ράφτη που ζει στο μικροσκοπικό πατάρι του οικογενειακού ραφτάδικου, η μεταμόρφωση ενός εγκλωβισμένου ανθρώπου σε πλανόδιο δημιουργό, που βρίσκει την έμπνευση στα πιο απρόσμενα μέρη, είναι στο επίκεντρο αυτής της τρυφερής και λυρικής ιστορίας.

Ο “Ράφτης” έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 24ο Tallinn Black Nights Film Festival στην Εσθονία, ενώ η πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 61ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης όπου και απέσπασε το Βραβείο FIPRESCI, το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας και το Πρώτο βραβείο ΕΡΤ.

Σύνοψη

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο,  ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

*H Σόνια Λίζα Κέντερμαν είναι απόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, της Σχολή Σταυράκου και του London Film School. Οι μικρού μήκους ταινίες της «Νικολέτα» και «Λευκό Σεντόνι» έχουν ταξιδέψει σε πάνω από 60 παγκόσμια φεστιβάλ.

Η πρώτη της μεγάλου μήκους, Ράφτης, μια ελληνική-γερμανική-βελγική συμπαραγωγή, είχε επιλεχθεί στα εργαστήρια του MFI, Cinemed, Sofia Meetings και Crossroads. Αυτή την περίοδο, προετοιμάζει τη 2η μεγάλου μήκους ταινία της, με τίτλο “Athens Dresden”.

Η ταινία “Ράφτης  -  Tailor ” θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 3 Ιουνίου του 2021 σε διανομή από την Tanweer και ενδεχομένως να έρθει για προβολή και στην Πάτρα μέσα στο καλοκαίρι.

Να προσθέσουμε πως με αφορμή τη συμμετοχή του στο San Francisco Greek Film Festival το KQED έγραψε για τον «Ράφτη» πως είναι "ένα ρομαντικό δράμα με πολλά κωμικά στοιχεία".

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture