Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα ΜΑΝΑ ΤΟΥ 1821 - ΜΑΝΑ ΤΟΥ 2021

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα ΜΑΝΑ ΤΟΥ 1821 -  ...

Υλοποιήθηκε διαδικτυακά

Την Κυριακή 9 Μαΐου  2021 , παγκόσμια ημέρα εορτασμού της Μητέρας υλοποιήθηκε μέσω Youtube, η ημερίδα του Ινστιτούτου Πλάτων και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ερυθρά Γαία" με Θέμα : ΜΑΝΑ ΤΟΥ 1821 -  ΜΑΝΑ ΤΟΥ 2021 

Την έναρξη της ημερίδας ,τίμησε με χαιρετισμό της η  κ. Μαρία Συρεγγέλα Υφυπουργός Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων  Δημογραφικής Πολιτικής  και Οικογένειας. Τοποθετήθηκε ,σχετικά με τη διαμόρφωση νέων πλαισίων στήριξης της Μητέρας και Γυναίκας, τα οποία πρώτη φορά κατοχυρώνονται και ψηφίζονται στη Ελλάδα.

Την  Web Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους  και οι απόγονοι Των Ηρώων της Αχαΐας: H Ευσταθία Γιαννιά Συντονίστρια Πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, O Ιάσων Φωτήλας  Βουλευτής Αχαΐας ,ο Φωκίων Α. Ζαΐμης  Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Περ. Δ. Ελλάδας ,η ΗΡΩ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗ - είναι η γνωστή ερμηνεύτρια Ηρώ  Απόγονος του Γιώργου Λεχουρίτη και Μητέρα . Αναφέρθηκαν σε στοιχεία της Ιστορίας και της Καταγωγής τους ,δίνοντας  ταυτόχρονα το Μήνυμα τους για τις ανάγκες του Σήμερα .

Τιμητικό Έπαινο έλαβαν :1)ο  Ηρωικός Απόγονος, Αντώνης Πετμεζάς  Απόστρατος Αξιωμ. του Πολεμικού Ναυτικού , Γ. Γραμματέας και Εκπρόσωπος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821.2) Οι Πολύτεκνες Γυναίκες του Συλλόγου «Ερυθρά Γαία» ως αναγνώριση , όλων των  Μανάδων που Προσφέρουν και σήμερα τον εαυτόν τους στην ανατροφή των παιδιών τους.

Ακολούθησαν εισηγήσεις και ομιλίες από : Την Έφη Χαλδή  - Καθηγήτρια Ιστορίας , Μέλος Δ.Σ ινστιτούτου Πλάτων-·τη  Dr Χρυσούλα Παπαδοπούλου ,Καθ. Κοινωνικής εργασίας ,Διδάκτωρ Παιδικής Προστασίας Παν/μιου Dundee UK.& Αντιπρ. Ε.Ε.Σ.παραρτ.Πατρών ,η Κάλλη Οικονόμου ιστορικός - φιλόλογος Δ /ντρια Εκπρόσωπος  Istituto Ellenico di Culture .Συγκινητικός και ποιητικά αφοπλιστικός υπήρξε ο Αντώνης Δ. Σκιαθάς ,Ποιητής  και Μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφ.για την επέτειο των 200 χρόνων, όπου ανακοινώσε εκδήλωση της Περιφέρειας σχετικά με την έκθεση κειμηλίων της Επανάστασης, προσκαλώντας το κοινό και τους Συμμετέχοντες. Επίσης  Απηύθυναν το μήνυμα τους  Η Αθηνά Μουγκογιάννη Δικηγόρος ως εκπρόσωπος του Συλ. Γυναικών "Δυμαριστη", η Σάνη Πέττα καταξιωμένη Μουσικός ,καθηγήτρια μουσικής και Γραμ. της "Ερυθράς Γαία".

Τέλος  ακούσαμε Live την 80χρονη Μητέρα της Σάνυ Πέττα ,παλιό μέλος του συλλόγου, να Συμβουλεύει ΥΠΟΜΟΝΗ και ΠΙΣΤΗ σε όλες τις Μητέρες .Την Διαδ. Ημερίδα -Εκδήλωση αφιερωμένη Στην Μάνα ανά τους αιώνες, έκλεισε Μουσικά με  μια υπέροχη ερμηνεία στο πιάνο η Τραγουδίστρια Ηρώ.

Όλοι Συνεχάρησαν τους Διοργανωτές για αυτή την Αφιερωματική Εκδήλωση και δεσμεύτηκαν  όλοι ως Απόγονοι Ελλήνων άρα Ηρώων , να ανανεώσουν το ραντεβού τους σε μια νέα  Εκδήλωση δια ζώσης οπού τα συναισθήματα και μηνύματα θα διαχέονται   χωρίς τις διακοπές του ιστοχώρου. Τον Συντονισμό είχε  η Βιβή Λουκοπούλου ,Ιδρυτικό Μέλος του Ινστιτούτου Πλάτων , Υπ.Μαρκετινγκ και επικοινωνίας , Μέλος Δ.Σ του Ε.Ε.Σ  παρ. Πατρών .

 Το link του βίντεο θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο Youtube Platon Institute: https://www.youtube.com/ channel/UCOp_ mbhQZxMrXhLdccDc4mA  
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις