Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Το Forbes αποκάλυψε την πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο, χήρα λιβανοβραζιλιάνου κροίσου

Το Forbes αποκάλυψε την πλουσιότερη Ελλη...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η περιουσία της ξεπερνάει αυτή του Φίλιππου Νιάρχου, μοιράζει τη δράση της σε επιχειρήσεις, φιλανθρωπίες, τέχνη

Μια έκπληξη μας επιφύλαξε η καθιερωμένη λίστα του Forbes για τους κορυφαίους εκπροσώπους του παγκόσμιου πλούτου: Ξεπερνώντας τους πάμπλουτους Φίλιππο Νιάρχο, Αριστοτέλη Μυστακίδη και Βαρδή Βαρδινογιάννη, η χήρα κληρονόμος του μεγαλοτραπεζίτη Τζόζεφ Σάφρα, Βίκυ Σάφρα, η οποία ζει στη Βραζιλία, αναδείχθηκε η πλουσιότερη Ελληνίδα στη θέση #339. Ο σύζυγός της ήταν ο πλουσιότερος άνδρας στη Βραζιλία και πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο αφήνοντας την κολοσσιαία περιουσία του σε εκείνη και στα τέσσερα παιδιά τους.

Με τράπεζες σε τρεις ηπείρους και ακίνητα που «ζαλίζουν» σε μεγάλες πρωτεύουσες- όπως ο πύργος Gherkin στο Σίτι του Λονδίνου- ο Σάφρα «υπολογίζεται» με  «κομπόδεμα» ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Λιβανεζοβραζιλιάνος γεννημένος στη Βηρυτό, με σεφαραδίτικη καταγωγή και προερχόμενος από ιστορική οικογένεια τραπεζιτών, ο Τζόζεφ Σάφρα ήταν ο ιδρυτής του επιχειρηματικού κολοσσού Safra Group με έδρα του την Ελβετία.  Εκεί γνωρίστηκαν με τη Βίκυ Σαρφάτη  και τελικά παντρεύτηκαν το 1969. Εκείνη υιοθέτησε μια συμπεριφορά χαμηλών τόνων και ήταν ανέκαθεν ακριβοθώρητη.  Το μόνο που είχε συζητηθεί ως το θάνατο του συζύγου της ήταν τα δείπνα που παρέθετε σε εξέχουσες προσωπικότητες στο σπίτι των 130 δωματίων στο Μοραμπί, πάντα με την προστασία των ανδρών της Μοσάντ. 

Η Βίκυ μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Βίκυ και Τζόζεφ Σάφρα έχει πλούσιο φιλανθρωπικό καλλιτεχνικό  έργο ενώ πλέον είναι επικεφαλής των επιχειρήσεων της φαμίλιας μαζί με την κόρη και τους τρεις γιους της.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View