Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Συγκλονισμένη η fashion κοινότητα από το χαμό του καλόκαρδου couturier Alber Elbaz, τι λένε

Συγκλονισμένη η fashion κοινότητα από το...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ηταν μια από τις πιο αξιαγάπητες ιδιοφυίες της γαλλικής μόδας, αναγέννησε τον οίκο Lanvin και έντυσε διασημότητες όπως η Μέριλ Στριπ

Πιο φτωχή η ευρωπαική μόδα δίχως τον Alber Elbaz, το «μάγο» του ντραπέ, τον οποίο αγαπούσαν άπαντες στο συνάφι του. Ο γεννημένος στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, σχεδιαστής έγινε πασίγνωστος ως διευθυντής δημιουργικού του Lanvin από το 2001 έως το 2015. Νωρίτερα ηγήθηκε στον Guy Laroche και τον Saint Laurent ως προσωπική επιλογή του αξεπέραστου Yves. Λίγο πριν ανακοινωθεί ο πρόωρος θάνατός του από τον covid, στα 59 του χρόνια, είχε γνωστοποιήσει το ντεμπούτο της δικής του ετικέτας AZ Factory, μια συνεργασία με τον όμιλο Richemont, στο οποίον ανήκουν, επίσης, τα brand Azzedine Alaïa, Cartier και  Chloé. Ενας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους κατά το περιοδικό Time, και Αξιωματούχος της Λεγεώνας της Τιμής από τη Γαλλική Κυβέρνηση, ο Alber λάτρευε τις γυναίκες. Ηταν φίλες και μούσες του και όπως είχε ομολογήσει τα πήγαινε πολύ καλύτερα μαζί τους παρά με τους άνδρες. Με σήμα κατατεθέν τα τετραγωνισμένα γυαλιά και τα παπιγιόν, είχε ντύσει τη Μέριλ Στριπ για το Όσκαρ της το 2012 ως Iron Lady, ενώ τα ρούχα του προτιμούσαν επίσης οι Ντέμι Μουρ, Τζουλιάν Μουρ, Νικόλ Κίντμαν κ.α. Θεωρείται μέγας ανανεωτής του σύγχρονου Parisian style.

«Έχασα όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο» δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Richemont, Γιόχαν Ρούπερτ. «Ο Alber είχε άξια φήμη ως μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας. Πάντα με συνέπαιρνε η ευφυΐα, η ευαισθησία, η γενναιοδωρία και η απεριόριστη δημιουργικότητά του»..

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο γενναιόδωρος, ταλαντούχος, στοργικός ήταν» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η επικεφαλής δημιουργικού του Dior, Μαρία Γκράτσια Κιούρι. «Ήταν το πρώτο άτομο που με έκανε να νιώθω σαν στο σπίτι μου στη βιομηχανία της μόδας. Η αγαπημένη του λέξη ήταν “αγάπη” και με αυτήν τη λέξη θα τον θυμάμαι πάντα» σημείωσε.

Ο σχεδιαστής Τζαμπατίστα Βάλι έκανε λόγο για ένα «όμορφο μυαλό» και επισήμανε ότι ο Elbaz είχε μία «αβίαστα καλλιεργημένη στάση για τη ζωή» ενώ το μοντέλο Έριν Ο’ Κόνορ τον περιέγραψε ως «καλό, ευγενικό, δημιουργικό τζέντλεμαν».Η Κιμ Καρντάσιαν που του οφείλει το πρώτο της εξώφυλλο στη Vogue τον θυμάται να την υποδέχεται στο Παρίσι ζεστός και εγκάρδιος ενώ αργότερα την έντυσε και για το Met Gala. Τον περιγράφει ως «γλυκιά ψυχή». Ο Πιερ Πάολο Πίτσολι του οίκου Valentino έγραψε: «Ο κόσμος της μόδας έχασε το μεγαλύτερο θησαυρό. Πάντα θα θυμάμαι το τεράστιο ταλέντο και το όραμα της ομορφιάς του». Ο Marc Jacobs σημείωσε: «Φοβερά και τραγικά νέα.Τον θαύμαζα για την καλοσύνη του και το εκπληκτικό του ταυ ταλέντο, ήταν πάντα τόσο καλός μαζί μου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View