Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

O Halston στo Netflix: Εντυσε τα seventies του Studio 54 και «έφυγε» από Aids

O Halston στo Netflix: Εντυσε τα seventi...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τον ενσαρκώνει ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ- Αν αγαπάτε τη μόδα μη χάσετε αυτή τη βιογραφική μίνι σειρά, μόλις ξεκίνησε

Τον θρυλικό σχεδιαστή των seventies, της disco και του studio 54, Halston υποδύεται ο γνωστός σκοτσέζος ηθοποιός Γιούαν ΜακΓκρέγκορ  στη μίνι σειρά του πολυβραβευμένου σεναριογράφου, σκηνοθέτη και μεγαλοπαραγωγού Ryan Murphy. Τα πέντε επεισόδια για την πολυτάραχη ζωή του αμερικανού δημιουργού που όρισε το sexy glam βεστιάριο των parties για ντίβες όπως Λάιζα Μινέλι, Μπιάνκα Τζάγκερ, Φάρα Φόσετ,  Αντζέλικα Χιούστον, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μαργκό Χέμινγουέι, προβάλλονται από  14/5 στο Netflix.

 

Ο σχεδιαστής με καταγωγή από την Indiana, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν η Τζάκι Κένεντι φόρεσε ένα από τα καπέλα του στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αμερικής. Η καριέρα του απογειώθηκε τη δεκαετία του ’70 και στις αρχές του ’80 ώσπου έχασε τον έλεγχο της εταιρείας του και τελικά  το AIDS και ο καρκίνος του πνεύμονα  του στέρησαν τη ζωή, το 1990 σε ηλικία μόλις 57 ετών. Ως τότε είχε δει τα ρούχα του στο περίφημο department store Bergdorf Goodman της Νέας Υόρκης, είχε αποκτήσει τη δική του μπουτίκ στη Madison Avenue και είχε σαγηνεύσει τα media της εποχής του ως αληθινός star.

 

Για το Ryan Murphy  o πρωταγωνιστής της νέας σειράς ήταν η μοναδική επιλογή. «Εκείνο που ο Γιούαν κατάλαβε για τον Halston ήταν ότι είχε ένα όραμα στο μυαλό του για το ποιος ήθελε να γίνει. Ηταν αυτοδημιούργητος» εξηγεί. «Δεν έχω φορέσει ποτέ τέτοια ρούχα. Ήταν τόσο ξεχωριστός.Tη δεκαετία του 1970, άρχισε να φοράει ζιβάγκο και μπρόνζερ και να τραβά τα μαλλιά του πίσω. Όλα αυτά σίγουρα με έκαναν να νιώσω μεταμορφωμένος σε αυτόν» είπε ο ίδιος ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Danial Minahan – καθιερώθηκε από  Game of Thrones,  American Crime Story, Grey’s Anatomy, House of Cards. Θυμηθείτε τις σειρές Glee, American Horror Story, Politician για να πειστείτε πως ο Murphy έχει αναμφίβολα τη συνταγή της επιτυχίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View