Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε τυχαίο έλεγχο βρήκαν την "ινδική μετάλλαξη"- Υποψίες για ακόμα ένα- Οι φόβοι των ειδικών

Πάτρα: Σε τυχαίο έλεγχο βρήκαν την "...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ποια εκτιμάται ότι είναι τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης μετάλλαξης

Σε τυχαίο μαζικό έλεγχο δειγμάτων που απέστειλαν στην Αθήνα από την Πάτρα εντοπίστηκε το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΠ και επικ. καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Καρολίνα Ακινόσογλου. Όπως εξήγησε οι επιστήμονες ενημερώθηκαν από την απάντηση που έλαβαν και ακόμα μένει η πλήρης ταυτοποίηση του ατόμου.

Έως τώρα το μόνο που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι πρόκειται για άνδρα. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να γίνει έρευνα για το που κόλλησε το μεταλλαγμένο στέλεχος και να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του. Ο άνδρας που φέρει το μεταλλαγμένο στέλεχος δεν νοσηλεύεται.

Μέχρι στιγμής πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο στέλεχος της εν λόγω μετάλλαξης ενώ υπάρχουν υποψίες για ακόμα ένα δείγμα, όχι από την Πάτρα αλλά από την ευρύτερη περιοχή.

Όσον αφορά τώρα τις ιδιαιτερότητες της ινδικής μετάλλαξης δεν υπάρχει βεβαιότητα στην επιστημονική κοινότητα. Ωστόσο με δεδομένη την υγειονομική κατάσταση στην Ινδία η οποία είναι τραγική εκτιμάται ότι ίσως να είναι πιο μεταδοτικός, χωρίς όμως αυτό να είναι ακόμα απολύτως σαφές.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κυρία Ακινόσογλου, σύμφωνα με τα συστατικά που φέρει, δείχνει το συγκεκριμένο στέλεχος, να έχει κάποια αντίσταση στην ανοσοποίηση μέσω του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις