Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφτασαν και σε φαρμακεία της Πάτρας τα self test- Μεγάλη η ζήτηση- ΒΙΝΤΕΟ

Έφτασαν και σε φαρμακεία της Πάτρας τα s...

Δείτε πώς είναι

Έφτασαν νωρίτερα σήμερα και σε φαρμακεία της Πάτρα τα self test και το ενδιαφέρον καταγράφεται αυξημένο. H παραλαβή γίνεται δωρέαν με τη χρήση του ΑΜΚΑ και σε αυτή τη φάση αφορά μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μάλιστα κάποιοι νωρίτερα σήμερα είχαν αρχίσει να επισκέπτονται κάποια φαρμακεία για να πάρουν self test αλλά δεν ειχαν καταφέρει να βρουν όπως καταγγέλθηκε στο thebest.gr.

Όπως ανέφερε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τα self-test θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο, και πρέπει να γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Το πρώτο τεστ μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν μαζί με ενημερωτικό υλικό με το ΑΜΚΑ τους από σήμερα στα φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Στην περίπτωση αρνητικού τέστ θα εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας σχολική κάρτα την οποία οι μαθητές θα επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς. Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται δήλωση αρνητικού αποτελέσματος. Αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να προσκομίζεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα στοιχεία της κάρτας.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη σχολική κάρτα και ο εκπαιδευτικός τη σχετική δήλωση προκειμένου να μεταβούν σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός θα παίρνει σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέψει στο σχολείο. Αν είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ».

Δείτε τη λέει στο thebest.gr η φαρμακοποιός Δήμητρα Καρακάση 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις