Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Γκλεν Κλόουζ είναι για 8η φορά υποψήφια για Όσκαρ, άραγε θα το πάρει;

Η Γκλεν Κλόουζ είναι για 8η φορά υποψήφι...

Είναι υποψήφια για Β' Γυναικείο ρόλο στο κοινωνικό φιλμ "Hillbilly Elegy" που παίχθηκε και στην πλατφόρμα του Netflix

Η σπουδαία Glenn Close από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ, κόρη γιατρού, γεννημένη τον Μάρτιο του 1947, πριν 74 χρόνια εξελίσσεται σε «ειδική» περίπτωση όσον αφορά στα βραβεία Όσκαρ μιας και μέχρι σήμερα παραμένει αβράβευτη. Για ένα «αδικημένο ταλέντο» έκανε λόγο ο Γιάννης Ζουμπουλάκης σε ολοσέλιδο άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» (4/4/2021) ωστόσο η Close που δεν χάνει την αίσθηση του χιούμορ της, πριν μερικά χρόνια όταν ήταν υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου για το «Albert Nobbs» στην απονομή του 2012 και έχασε από την σχεδόν συνομήλικη της Μέριλ Στριπ για τη «Σιδηρά κυρία» (ήταν το 3ο Όσκαρ της Στριπ, η οποία έως και το 2018 είχε φτάσει τις 21 υποψηφιότητες) είχε δηλώσει πως «ο κόσμος μάλλον πιστεύει πως έχω ήδη πάρει Όσκαρ και δεν θα ήμουν ειλικρινής αν έλεγα πως δεν θέλω να κερδίσω ένα».

Η Glenn Close με θεατρική παιδεία (έχει 3 κερδισμένα βραβεία Tony, το ένα για το «The Real thing» του Τομ Στόπαρντ σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς το 1984 ενώ το 1994 τιμήθηκε και για τον εμβληματικό ρόλο της ξεπεσμένης σταρ Norma Desmond στο «Sunset Boulevard» στο Μπρόντγουαιη, ρόλο που αναβίωσε και σε μία νέα παραγωγή στο West End του Λονδίνου και στο Palace Theatre της Νέας Υόρκης το 2017), πρωτοέπαιξε στο σινεμά τo 1982 στον «Αλλόκοτο κόσμο του Γκαρπ» του τιμημένου με Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Κεντρί», Τζορτζ Ρόι Χιλ, πλάι στον Ρόμπιν Γουίλιαμς και τον Τζον Λίγκοου και πήρε την 1η της υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου. Στην φετινή, 93η απονομή των Όσκαρ είναι για 8η φορά υποψήφια στην πολυετή καριέρα της, για β΄γυναικείο ως μαχητική και ατσάλινη σαν βράχος γιαγιά Mamaw στο Οχάιο που παλεύει να ξεφύγει ο εγγονός της από τη μιζέρια και ανέχεια της Αμερικάνικης επαρχίας στο φιλμ «Hillbilly Elegy» του 66χρονου Ρον Χάουαρντ, ταινία που η αλήθεια είναι πως δεν πολυάρεσε.

Η Close ωστόσο που είναι εντυπωσιακή και αγνώριστη στη συγκεκριμένη ταινία, διατηρεί τις ελπίδες της σε μία κατηγορία όπου πάντα σημειώνονται εκπλήξεις.

Η αλήθεια είναι πως έφτασε έως τη πηγή αλλά δεν ήπιε νερό πρόπερσι, στην απονομή του 2019 όπου με το «The Wife – Η Σύζυγος» διεκδίκησε το Όσκαρ α’ γυναικείου με το ρόλο της Joan Castleman, της υποστηρικτικής συζύγου του συγγραφέα Τζο (Τζόναθαν Πράις) που πηγαίνοντας για να παραλάβει εκείνος το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας στη Στοκχόλμη θα βγουν όλες οι αλήθειες στη φόρα. Την ίδια σε νεότερη ηλικία είχε παίξει η κόρη της, Annie Starke. Η Κλόουζ έχασε από την Ολίβια Κόλμαν για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου (η Κόλμαν είναι και φέτος υποψήφια στην ίδια κατηγορία με την Κλόουζ για το «The Father» του Φλοριάν Ζελέρ).

Στην 27η απονομή του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών που έγινε την Κυριακή 4/4/2021 η Κλόουζ δεν κέρδισε με το βραβείο του καλύτερου β’ γυναικείου να πηγαίνει στην ηθοποιό από τη Νότιο Κορέα, Yuh-Jung Youn του φιλμ «Minari».

Nα θυμίσουμε πως η Κλόουζ έγινε μεγάλη σταρ τη δεκαετία του ’80. Η 2η υποψηφιότητα της ήταν το 1983 για τη «Μεγάλη ανατριχίλα» του Λόρενς Κάσνταν και η 3η το 1984 ως ο εφηβικός έρωτας του παίκτη του μπέιζμπολ, Ρόι Χομπς στο «The Natural – Ο Καλύτερος» του Μπάρι Λέβινσον πλάι στον γόη Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Το 1987 προτάθηκε για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την "Ολέθρια σχέση" του Άντριαν Λάιν αλλά έχασε από τη Σερ κι ένα χρόνο μετά το 1988 ήταν υποψήφια για το Όσκαρ α’ γυναικείου ως η σατανική Μαρκησία Ντε Μερτέιγ στην ταινία εποχής «Επικίνδυνες σχέσεις» του Στίβεν Φρίαρς κι ενώ λογιζόταν ως το μεγάλο φαβορί έχασε από την Τζόντι Φόστερ του κοινωνικού, δικαστικού δράματος «The Accused».

Η Close έχει στην κατοχή της 2 Χρυσές Σφαίρες, 3 Emmy & 1 βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture