Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Καρτ ποστάλ: Όταν η Βικτώρια Χίσλοπ περιπλανήθηκε στην Πάτρα-Το βιβλίο που γίνεται σίριαλ

Καρτ ποστάλ: Όταν η Βικτώρια Χίσλοπ περι...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ξεκίνησαν στην Κρήτη τα γυρίσματα της σειράς που βασίζεται στο βιβλίο της

Ξεκίνησαν στην Κρήτη με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση τα γυρίσματα της νέας σειράς «Καρτ ποστάλ» η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ. Το σίριαλ θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης την επόμενη σεζόν και τα πρώτα πλάνα γυρίστηκαν στον Άγιο Νικόλαο.


Από το βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ δεν λείπει η Πάτρα την οποία την έχει εντάξει μέσα από δύο ιστορίες. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2017 η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο στην Πάτρα και είχε μιλήσει στο thebest.gr.


«Στο μυαλό μου ερχόταν συνεχώς η μέρα που σε γνώρισα. Ήταν Τρίτη. Η Πάτρα είχε πολύ πιο ωραία πράγματα απ΄αυτά τα ερημωμένα κτίρια. Έχει μια πολύ μεγάλη πλατεία, με ένα θέατρο του δεκάτου ενάτου αιώνα, σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλερ, καλαίσθητους πεζόδρομους με φινετσάτα καταστήματα, αλλά και το πολύβουο και πολυσύχναστο λιμάνι με πλοία που πηγαινοέρχονται στα Επτάνησα και την Ηγουμενίτσα. Όταν έφτασα στην Πάτρα βρισκόμουν ήδη στην Ελλάδα σχεδόν δύο μήνες, μαζί με το δεκαπενθήμερο που είχα μείνει στην Αθήνα για να κάνω την έρευνά μου, κι έτσι είχα αρχίσει να μαθαίνω λίγο καλύτερα τα ελληνικά. Είχα περάσει το πρώιμο στάδιο του να ανταλλάσω χαιρετισμούς και να παραγγέλνω φαγητό και μπορούσα να διαβάσω και τίτλους εφημερίδων- αν και δεν υπήρχε ποτέ ένα καλό νέο. Η οικονομία ήταν ακόμα σε κακό χάλι και ήξερα πως ήμουν τυχερός που μπορούσα να ταξιδεύω με άνεση εδώ κι εκεί», διαβάζουμε στο βιβλίο.

Οι « Καρτ Ποστάλ» της Βικτώριας Χίσλοπ είναι ένα ταξίδι και πάνω σε ταξίδι άλλωστε έχουν γραφτεί. Εικόνες, στιγμές, ιδέες και κείμενο συναντήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα ,σαν να τις ένωνε ένα αόρατο νήμα. Πάτρα, Καλάβρυτα, Ναύπακτος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Μετέωρα και άλλα μέρη. Άλλωστε όπως έχει πει πολλές φορές, μόνο στην Ελλάδα έχει έμπνευση.

Ο  Aντόνιο , ένας Βρετανός, περιμένει την αγαπημένη του να φτάσει από την Αγγλία, στην Ελλάδα. Όμως άδικα την περιμένει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και αυτή η πρόταση γάμου που είχε σχεδιάσει για εκείνη δεν θα γίνει ποτέ. Με βαριά απογοήτευση και «σπασμένη» καρδιά κάνει μόνος του ένα ταξίδι. Και από κάθε μέρος στέλνει στην αγαπημένη του καρτ ποστάλ. Άλλωστε το κινητό του το πέταξε στη θάλασσα.Οι καρτ ποστάλ του ωστόσο φτάνουν σε μια άλλη γυναίκα. Όταν σταματούν να έρχονται, εκείνη, μαγεμένη από την ομορφιά του ελληνικού τοπίου, επισκέπτεται τη χώρα μας και τα μέρη που απεικόνιζαν αυτές . Η Έλι και ο Άντονι κάποια στιγμή θα συναντηθούν…

Όταν  ρωτήσαμε τη συγγραφέα ποια ήταν η αρχική αφορμή, ιδέα, γι΄αυτό το βιβλίο μας είχε πει:

«Πρώτο ήταν το ταξίδι αλλά ήθελα να ξέρω αν οι ιδέες και οι εικόνες μπορούν να γίνουν την ίδια στιγμή. Αυτή τη φορά δεν ήθελα να κάνω έρευνα και μετά να βρω φωτογραφίες από μια  βιβλιοθήκη, γιατί η έμπνευση έρχεται και δεν μπορείς να την κρατήσεις, είναι εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα όταν είμαστε στα Μετέωρα, που ήταν μαγικά για μένα και υπήρχε συννεφιά, καθώς ήταν χειμώνας, μιλήσαμε με τον μοναχό και μισή ώρα μετά, όταν κατεβαίναμε, βλέπουμε έναν άνδρα σε ένα βουνό. Αυτό για μένα ήταν φανταστικό και η έμπνευση από τη φωτογραφία και τον τόπο ήταν ταυτόχρονη. Άλλο παράδειγμα είναι με τον παιδί στο Ναύπλιο, στην πλατεία που έτρεχε. Το είδα όπως το είδε ο Άκης. Όταν πριν δύο εβδομάδες πήγα εκεί για την παρουσίαση του βιβλίου, έψαχνα μήπως το ξαναδώ. Μετά από κάθε μέρος έγραφα και μέσα στο αυτοκίνητο. Δυο κομμάτια του βιβλίου διαδραματίζονται στην Πάτρα. Γράφω όπως έγιναν, πολύ γρήγορα. Ήταν ένας πάρα πολύ ζωντανός τρόπος για να γράψω και ήταν η πρώτη φορά. Τα προηγούμενα βιβλία απαιτούσαν έρευνα».

 

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου είναι πρωταγωνιστής -και συνδετικός κρίκος- σε όλες τις ιστορίες της σειράς «Καρτ ποστάλ», που αποτελείται από 12 αυτοτελή επεισόδια, και υποδύεται έναν ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφή Άγγλο αρχαιολόγο, τον Τζόζεφ, που επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή. Μόνο που τα θεμέλια στα οποία ο ίδιος έχει στήσει τη ζωή του αποδεικνύονται σαθρά.

Θα περιπλανηθεί στην Κρήτη θέτοντας μύχιες ερωτήσεις που έχουν τις ρίζες τους στον φόβο της απόρριψης, της απώλειας, του θανάτου. Μέσα από ένα ταξίδι συναισθηματικής μαθητείας, θα συμφιλιωθεί με τον έρωτα που λάθεψε, τις πληγές που κακοφόρμισαν, τον θάνατο που τον σημάδεψε όταν ήταν παιδί. Ο Τζόζεφ σιγά σιγά θα γίνει και πάλι ο Σήφης των ανέμελων παιδικών του χρόνων.

Στο επεισόδιο με τίτλο «Έρωτα για τον Έρωτα», που γυρίζεται αυτό το διάστημα στην Κρήτη με φόντο το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας και το αστείρευτο ελληνικό φως, αποτυπώνεται η «νοσταλγία για έναν έρωτα που δεν υπάρχει πια».

Η ιστορία αναφέρεται στη Στέλλα η οποία στα νιάτα της υπήρξε καλλονή και σήμερα είναι μια σκιά του εαυτού της. Ο Κώστας νοσταλγεί τη γυναίκα που ερωτεύτηκε και όταν ανακαλύπτει στο κτήμα του ένα αρχαίο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, θα θυμηθεί και πάλι, με έναν παράδοξο, σχεδόν θρησκευτικό τρόπο, τι σημαίνει έρωτας. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης υποδύεται τον Κώστα, η Άννα Μάσχα τη Στέλλα και η Μαρία Βοσκοπούλου τη Στέλλα σε μικρή ηλικία.

Η σειρά φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του βραβευμένου Γιώργου Παπαβασιλείου. Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει, μαζί με τη συγγραφέα, ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού (Αλεξάνδρα Κ*) και η Δώρα Μασκλαβάνου. Σκηνογράφος είναι η Πηνελόπη Βαλτή και ενδυματολόγος η Μάρλι Αλιφέρη.

Συγγραφέας: Βικτόρια Χίσλοπ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαβασιλείου

Δ/νση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Pete Rowe

Μουσική: Μίνως Μάτσας

Δ/νση παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη

Παραγωγή: NEEDaFIXER

Facebook: www.facebook.com/CartesPostalesTVSeries

Instagram: www.instagram.com/cartespostales_ert

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture