Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την παράταση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή την ...

Κατέθεσε ερώτηση

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία ζητά παράταση των συμβάσεων εργασίας του κοινωφελούς προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ για τους εργαζομένους στους δήμους. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του «Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού» (ΟΑΕΔ), διαρκείας οκτώ μηνών, απασχολούνται στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και στις υπηρεσίες Υπουργείων συνολικά 36.500 εργαζόμενοι. 

Το οκτάμηνο, για τους πρώτους εργαζόμενους, λήγει τον Απρίλιο. Ενώ για τους υπόλοιπου τον Μάιο. 

Να σημειωθεί ότι αρκετοί δήμοι έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους για παράταση των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων, με σκοπό την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που προκάλεσε η πανδημία. 

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει αυξημένες υγειονομικές ανάγκες στους δήμους ολόκληρης της χώρας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται περισσότεροι εργαζόμενοι για τη κάλυψη τους. 

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η παράταση των συγκεκριμένων συμβάσεων εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες και κενά που υπάρχουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της κρίσιμης τουριστικής περιόδου που βρίσκεται μπροστά μας».
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, σε ποιες ενέργειες θα προβούν με σκοπό: α) την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων εργασίας του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ και β) τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας όταν λήξουν οι συμβάσεις τους._

____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις