Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε 8 μήνες έτοιμος ο παραλιακός ποδηλατόδρομος- Τι φταίει για την καθυστέρηση;

Πάτρα: Σε 8 μήνες έτοιμος ο παραλιακός π...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου– Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Έργων Υποδομής ο Χρήστος Κορδάς

Κάποιους μήνες απέχουν οι Πατρινοί από το να αποκτήσουν επιτέλους έναν ποδηλατόδρομο που θα επιτρέπει τη χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη, όχι μόνο για βόλτα αλλά και ως μέσο μεταφοράς, όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Έργων Υποδομής ο  Χρήστος Κορδάς.

Να σημειώσουμε ότι η συζήτηση για τον ποδηλατόδρομο στο παραλιακό μέτωπο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, από το 2017 κι αν όντως ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2021, όπως υπολογίζεται από τον Δήμο, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια!

Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο ωστόσο δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί. Στην Ηρώων Πολυτεχνείου ειδικότερα οι εργασίες ξεκίνησαν  εδώ και ένα μήνα περίπου.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι ο ποδηλατόδρομος θα έχει ολοκληρωθεί σε 6-8 μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου το πολύ, αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει ξανά κάτι

«Ο ποδηλατόδρομος ξεκινά από το κολυμβητήριο και φτάνει μέχρι την Παπαφλέσσα. Η διαδρομή περνάει από την Όθωνος Αμαλίας, στο κάτω μέρος. Πρόκειται για έναν ποδηλατόδρομο χρήσιμο για την πόλη ο οποίος θα είναι ενιαίος. Φυσικά έχουμε και τον ποδηλατόδρομο δύο χλμ. μέσα στο έλος της Αγυιάς. Οι Πατρινοί λοιπόν θα έχουν έναν παραλιακό ποδηλατόδρομο και μία μεγάλη διαδρομή με την οποία θα ενωθούν και οι ποδηλατόδρομοι που βρίσκονται μέσα στην πόλη μέσω της ανάπλασης του ιστορικού της κέντρου. Το ποδήλατο θα μπορεί έτσι να είναι και μέσο μεταφοράς αφού πλέον θα υπάρχει ασφάλεια» εξηγεί ο κ. Κορδάς.

Ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Έργων Υποδομής, αναφέρει σχετικά με την καθυστέρηση που υπάρχει στην υλοποίηση του έργου, ότι αυτό προχωράει ανάλογα µε την εκταμίευση των χρημάτων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχουν όλοι οι εργολάβοι και οι εταιρίες τη δυνατότητα να αυτοχρηµατοδοτούν τα έργα που αναλαμβάνουν και ότι ο δήµος δεν µπορεί να επιβάλει στους εργολάβους τους ρυθµούς που επιθυμεί.

«Για να εγκριθεί ένα έργο, χρειάζεται αρκετός χρόνος. Αυτό συμβαίνει και λόγω της πανδημίας. Ωστόσο με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχουμε αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι ο ποδηλατόδρομος θα έχει ολοκληρωθεί σε 6-8 μήνες, μέχρι το τέλος του χρόνου το πολύ, αν όλα πάνε καλά και δεν προκύψει ξανά κάτι. Από τη στιγμή που θα μπει ο εργολάβος βέβαια υπάρχουν προθεσμίες. Πολλές φορές όμως οι εργολάβοι δεν έχουν τα χρήματα να συνεχίσουν. Κάνουν 10-20.000 έργο, σταματάνε κι αρχίζουν ξανά. Είναι μία βασανιστική κατάσταση. Αυτό είναι μία γενική κατάσταση, δεν έχει να κάνει με το Δήμο. Δεν εξαρτάται κυρίως από αυτόν».  Να σημειώσουμε ότι ένα άλλο πολυσυζητημένο έργο που έχει καθυστερήσει είναι το παλιό Αρσάκειο στην οδό Μαιζώνος για το οποίο δόθηκε παράταση και τελικά θα πρέπει να παραδοθεί  μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις