Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέα Σμύρνη: Βίντεο που αθωώνουν τον "Ινδιάνο" δημοσίευσε ο δικηγόρος του

Νέα Σμύρνη: Βίντεο που αθωώνουν τον &quo...

Τα δύο βίντεο, τοποθετούν τον επονομαζόμενο και "Ινδιάνο" στην Ελευσίνα, την ώρα της επίθεσης

Δυο βίντεο από το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου που φέρεται να δείχνουν τον 30χρονο κατηγορούμενο για την επίθεση στον αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη να βρίσκεται, την ώρα της επίθεσης στην Ελευσίνα, έδωσε στην δημοσιότητα ο δικηγόρος του. Ο συνήγορος του 30χρονου προσωρινά κρατούμενου κ. Παύλος Σαράκης, εξέδωσε και ανακοίνωση με αφορμή τα βίντεο στα οποία φέρεται ο 30χρονος να βρίσκεται την επίμαχη ημέρα στην Ελευσίνα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

"Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων,  ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης. Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της. Είναι αδιανόητο  και μείζον θέμα,  για ένα  Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας  – όχι μόνον χωρίς στοιχεία -, αλλά αντίθετα με αποδείξεις  που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το  εις βάρος  του κατηγορητήριο."

Τα βίντεο όπως αναφέρουν, προέρχονται από ένα εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας. Όπως τονίζουν έχουν στην διάθεσή τους το βιντεοληπτικό υλικό που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως τις 22:00 της 09.03.2021, δηλαδή της ημέρας των επεισοδίων.

Το πρώτο δείχνει τον 30χρονο που τον αποκαλούν και «Ινδιάνο» να μπαίνει σε πάρκο στην Ελευσίνα. Η ώρα είναι 18.21.

Το δεύτερο βίντεο δείχνει τον 30χρονου ελληνοιρακινό, ο οποίος κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας «Δράση» να βγαίνει από το πάρκο στις 18:45 μαζί με τους φίλους του. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις