Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γεμάτη χειροβομβίδες η παραλία της Ροδινής λόγω του ναυαγίου "Νέστος"

Γεμάτη χειροβομβίδες η παραλία της Ροδιν...

Οι κάτοικοι ζητούν εκκαθάριση

Έκδηλη ανησυχία στην παραλία Ροδινής, μετά από την ανακάλυψη και δεύτερης χειροβομβίδας του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Η χειροβομδίδα βρέθηκε από παιδί, να γιατί οι εκεί κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο Πατρέων να υπάρξει ένας πλήρης έλεγχος της ακτής.

Όπως εξηγούν, έρχεται η Άνοιξη, πολλά παιδιά θα παίζουν στην παραλία, οπότε ελλοχεύει ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος. 

Η ανακάλυψη εκρηκτικών στην περιοχή φαίνεται να οφείλεται στην λυπαρξη ναυαγίου πολεμικού πλοίου που βυθίστηκε μετά από πλήγματα γερμανικων αεροπλάνων. Πρόκειται για το πλοιο "Νεστος".

Το απόγευμα της 21ης Απριλίου 1941, το Νέστος δέχθηκε αεροπορική επιδρομή έξω από το λιμάνι της Πάτρας στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα. Δίπλα του βρισκόταν το βοηθητικό πλοίο στόλου «Πλειάς» .

Από τη σφοδρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή του πλοιάρχου του Πλειάς Β.Κρυσταλλίδη και του ναύτη Δεληγιάννη τραυματίστηκαν και 11 ναύτες του Νέστος και ο Κυβερνήτης του Δέδες Δέδες, όλοι ελαφρά. 

Το Νέστος τελικά προσαράχθηκε στον Ψαθόπυργο και βυθίστηκε στο χώρο προσαράξεώς του στις 23 Απριλίου μετά από νέα επίθεση Γερμανικών Στούκας.

Το "Νέστος" μετέφερε και πυρομαχικά, όμως η εκφόρτωση πυρομαχικών έγινε βιαστικά και αυτο αποδυκνύεται από τις χειροβομβίδες και σφαίρες σε δεσμίδες που έχουν βρεθεί σε μικρό βάθος στην περιοχή που είχε προσαράξει το Νέστος από τους αυτοδύτες.

 

 

Πηγή: molonoti.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις