Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Γιατροί δίνουν τη μάχη, τους χειροκροτήσαμε και τους έχουμε απλήρωτους

Αχαΐα: Γιατροί δίνουν τη μάχη, τους χειρ...

Ακόμα περιμένουν...

Δεκάδες επικουρικοί γιατροί που προσελήφθησαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν έχουν πει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων παραμένουν απλήρωτοι έως τώρα για το 2021.

Οι γιατροί αυτοί, κυρίως στο νοσοκομείο του Αιγίου και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, όπως πληροφορείται το thebest.gr, αδίκως περίμεναν Γενάρη και Φεβρουάριο να δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και τούτο παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων δεν έχει βρεθεί ακόμα η φόρμουλα για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Οι επιχορηγήσεις από το ΕΣΠΑ δεν έχουν δοθεί ακόμα για το 2021 κι έτσι οι γιατροί, που φυσικά δουλεύουν κανονικά, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Το ίδιο πρόβλημα, ως προς τις εφημερίες τους, αντιμετωπίζει το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γιατροί θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα για να πάρουν τις εφημερίες του Ιανουαρίου και στην συνέχεια, αργότερα, να λάβουν και τα χρήματα που τους αναλογούν για τον Φεβρουάριο.

Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Στέλιος Τσόχατζης.

«Όχι μόνο οι επικουρικοί γιατροί που έχουν μπει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αλλά και οι υπόλοιποι, είμαστε τρεις μήνες απλήρωτοι τις εφημερίες. Πράγματι μας χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια και μας έχουν τρεις μήνες απλήρωτους. Είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία, δεν είναι κάτι δύσκολο, με μια υπογραφή από το υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ τα χρήματα μπορούν να αποδεσμευτεί. Κάποιοι συνάδελφοι που έχουν πρωτοδιοριστεί δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε τον μισθό τους.

Στο νοσοκομείο του Αιγίου καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πληρωθεί. Έπρεπε να έχουν λυθεί αυτά τα ζητήματα. Εμείς δεν αρνηθήκαμε ποτέ να μπούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης, αλλά τουλάχιστον να μας πληρώνουν. Έχουμε στείλει πολλά έγγραφα και απάντηση δεν έχουμε πάρει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσόχατζης. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις