Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κικίλιας: Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca - Νέο εμβολιαστικό κέντρο στην Πάτρα για το αμφιλεγόμενο εμβόλιο

Κικίλιας: Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμ...

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι οι πολίτες αλλά και οι υγειονομικοί που βλέπουν τις ακυρώσεις στα ραντεβού να... έρχονται

«Δεν αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca, πάντα στο πλαίσιο των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 


«Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα... Στη χώρα μας έχουμε κάνει 172.000 εμβολιασμούς με αυτό το εμβόλιο. Στη χώρα μας υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια παγκοσμίως με αυτό το εμβόλιο και έχουν βρεθεί περίπου 37 περιστατικά» σημείωσε ο υπουργός Υγείας. «Δεν αναστέλλονται εμβολιασμοί, εμβολιαζόμαστε με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια από τον ΕΜΑ μέχρι να πει κάτι άλλο. Συνιστώ ψυχραιμία, προσοχή» τόνισε. 

«Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών και των εμβολίων μέχρι και σήμερα εμπιστευόμαστε έναν θεσμό. Έναν πολύ σοβαρό οργανισμό, έναν σημαντικό οργανισμό, τον EMA. Αυτός έχει δώσει όλες τις αδειοδοτήσεις για όλα τα εμβόλια που χορηγούν οι ευρωπαϊκές χώρες. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΜΑ. Ο ΕΜΑ πουθενά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σχετική τέτοια οδηγία, αντιθέτως, και χθες (Δευτέρα) βράδυ σε ανακοίνωσή του μίλησε υπέρ του οφέλους του εμβολιασμού» ξεκαθάρισε.

«Παρακολουθούμε στενά το θέμα. Είναι ένα επιστημονικό θέμα και ένα πολιτικό θέμα» δήλωσε δε. 

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, «ο ΕΟΦ, Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΠΟΥ ο ΕΜΑ είναι υποχρεωμένοι να συνεδριάζουν συνέχεια να συνεκτιμούν και να δίνουν αποφάσεις». Δεν έχει απορριφθεί το εμβόλιο από τις 11 περίπου χώρες διευκρίνισε, ενώ υπάρχουν υπερπολλαπλάσιες χώρες που συνεχίζουν να εμβολιάζουν. 

«Δηλαδή αν αύριο δυο ή περισσότερες χώρες στον πλανήτη δώσουν μονομερώς έγκριση σε ένα εμβόλιο χωρίς την έγκριση του ΕΜΑ εμείς θα το κάνουμε;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

«Λειτουργούμε στο κόκκινο στην Αττική» δήλωσε ακόμα ο κ. Κικίλιας όσον αφορά την πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας, προσθέτοντας ότι στον κυβερνητικό σχεδιασμό βρίσκεται περαιτέρω εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ακόμα και συνεφημέρευση με θεραπευτήρια του ιδιωτικού τομέα, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του ΕΣΥ. 

 

Νέο εμβολιαστικό κέντρο για το astrazeneca στην Πάτρα

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, ενημερώνει:

Από την Τρίτη 16-03-2021 θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο μας και δεύτερο Εμβολιαστικό Κέντρο για χορήγηση εμβολίων της AstraZeneca. Ενημερώνουμε τους πολίτες προς εμβολιασμό ότι και τα δύο εμβολιαστικά κέντρα (PFIZER και ASTRAZENECA) θα λειτουργούν στον πρώτο όροφο του Ταχυρύθμου κτιρίου.

Παρακαλούμε όπως τηρείτε με ακρίβεια την ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού και την αυστηρή εφαρμογή των ατομικών μέτρων προστασίας.

Μαζικές ακυρώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca και στο Αγρίνιο

Στο Αγρίνιο σημειώνονται σύμφωνα με το karvasaras μαζικές ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στο νοσοκομείο Αγρινίου όσο και σε Κέντρα Υγείας όπου πολίτες είχαν κλείσει ραντεβού για την α’ δόση του εμβολίου, είτε ενημερώνουν ότι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο τη δεδομένη στιγμή, είτε δεν εμφανίζονται στα πρωινά ραντεβού τους.
Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας της δεύτερης γραμμής εμβολιασμού στο νοσοκομείο Αγρινίου (η πρώτη αφορά ηλικιωμένους με το εμβόλιο της Pfizer) και σκοπός ήταν να δώσει λύση σε όσους κατοίκους του Αγρινίου ήταν αναγκασμένοι να κλείσουν ραντεβού στα Κέντρα Υγείας σε Θέρμο και Αιτωλικό τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις