Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθαρά Δευτέρα με πέταγμα χαρταετού, σε ανοιχτά πάρκα και με sms

Καθαρά Δευτέρα με πέταγμα χαρταετού, σε ...

Ισχύουν μόνο οι απαγορεύσεις στη μετακίνηση και οι συστάσεις για τον συνωστισμό

Aκριβώς όσα μέτρα ίσχυαν για τις υπόλοιπες καθημερινές εντός αυστηρού lockdown θα ισχύουν και για την Καθαρά Δευτέρα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική εντολή για κλείσιμο των πάρκων της χώρας την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση σε αυτά με όχημα εφόσον ανήκουν σε διαφορετικό δήμο από αυτόν που κατοικεί ο κάθε πολίτης.

Επομένως και την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και επιτρέπουν μετακίνηση από δήμο σε δήμο μόνο εάν αυτή γίνεται χωρίς αυτοκίνητο, δηλαδή πεζή ή με ποδήλατο. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ειδική απαγόρευση για το πέταγμα χαρταετού, ωστόσο, οι κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι εάν κάποιος πολίτης πιαστεί σε έλεγχο να μετακινείται εκτός δήμου με αυτοκίνητο για να πετάξει χαρταετό θα του κοπεί πρόστιμο.

Παράλληλα υπάρχει σύσταση των αρμοδίων προς τους πολίτες να ακούσουν τις συστάσεις των ειδικών και να μην σημειωθούν εικόνες συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα για να μην υπάρξει επιπλέον διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως έχει διαρρεύσει, οι ειδικοί δεν εξετάζουν καμία επιπλέον απαγόρευση και οι πολίτες θα είναι σε θέση να μετακινηθούν και, σε περίπτωση που το επιθυμούν, να πετάξουν χαρταετό, με τους υφιστάμενους περιορισμούς των SMS στο 13033. Έτσι, την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύσουν τα ίδια ακριβώς μέτρα με κάθε άλλη ημέρα εν μέσω του lockdown και , εκτός απροόπτου, κάθε οικογένεια θα μπορεί να εξέλθει από το σπίτι με SMS στο 13033 - π.χ με τον κωδικό μετακίνησης 6 για άθληση - και να πετάξει χαρταετό σε ανοικτούς χώρους με τα προβλεπόμενα μέτρα αποστάσεων και μέτρων ασφαλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις