Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τηλεδιάσκεψη του ΣΚΕΑΝΑ με το Δίκτυο Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για την Δημόσια Υγεία

Τηλεδιάσκεψη του ΣΚΕΑΝΑ με το Δίκτυο Δια...

Συμμετείχε ο πρόεδρος, Σπύρος Στεργίου

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, μετά από πρόσκληση του Δικτύου Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για την Δημόσια Υγεία (ΔΙΔΕΑΔΥ), το οποίο απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, συμμετείχε ο ΣΚΕΑΝΑ, εκπροσωπούμενος από το πρόεδρο, κ. Σπύρο Στεργίου. Στην τηλεδιάσκεψη, ως κεντρικός ομιλητής, συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ- ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Καββαθάς.

Κεντρικός θεματικός άξονας της σύσκεψης ήταν η αναποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΚΕΑΝΑ, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης, σχολιάζεται:

Διανύοντας τον 5ο μήνα αυστηρού lockdown και με την πλειοψηφία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να βρίσκεται σε αναστολή, βλέπουμε καθημερινά τα κρούσματα να αυξάνονται χωρίς να υπάρχει ελπίδα για βελτίωση. Αυταπόδεικτο είναι το συμπέρασμα πως τα μέτρα κρίνονται ανεπιτυχή και άνευ λόγου η προκληθείσα οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι κλάδοι όπως η εστίαση και το λιανικό εμπόριο δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, αλλά η επιμόλυνση προέρχεται από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, που είναι κλειστοί χώροι χωρίς εξαερισμούς και χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και από τις υπαίθριες ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις, σε πάρκα, πλατείες και λοιπούς χώρους αναψυχής.

Η τηλεδιάσκεψη συμπερασματικά κατέληξε στο ότι η εστίαση και το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξουν άμεσα, διότι στους χώρους αυτούς υπάρχει η δυνατότητα τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αποφασίστηκε επίσης άμεσα συνέργεια δράσεων προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις