Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

«Μια καρναβαλική ιστορία» μέσα από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

«Μια καρναβαλική ιστορία» μέσα από το Δη...

Το Σάββατο 6 Μαρτίου

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Μια καρναβαλική ιστορία» θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πατρινού Καρναβαλιού carnivalpatras.gr από το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα 21.00.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ζαπάντης μιλάει στο thebest για το ταξίδι στο χρόνο μέσα από μία «Μια καρναβαλική ιστορία»

Το έργo ξεκινάει στο 1900 όπου ένας κύριος αγοράζει από ένα παιδάκι μια εφημερίδα.  Αμέσως, ξεκινάει το διάβασμα, της εφημερίδας εν είδει αφηγηματικού μοτίβου (με συνεχή ανάγνωση καθ΄όλη τη διάρκεια της παράστασης). Στο διάβασμα-αφήγηση, ακούγονται τα αποκόμματα των εφημερίδων που αναφέρονται στα καρναβάλια - και μόνο- από το 1900 έως το 1978, όπως είναι καταγεγραμμένα στο μουσείο τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. Επιπλέον, το διάβασμα των εφημερίδων, θα συνδέει την καρναβαλική ιστορία της πόλης με την παράσταση, καθώς στην αφήγηση των αποσπασμάτων δυο ηθοποιοί θα απεικονίζουν κατά το δυνατόν παραστατικά και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες (εικαστικός, ενδυματολόγος) ενδυματολογικά, το πλέγμα και την εσωτερικότητα αυτών που ακούγονται, αναδεικνύοντας την  ιστορία που περιγράφεται από τον αφηγητή. Το background, θα φωτογραφίζει την κάθε εποχή, προάγοντας την περιρρέουσα καρναβαλική ατμόσφαιρα.

"Μια Καρναβαλική Ιστορία" του Δημήτρη Ζαπάντη

Πρεμιέρα 6 Μαρτίου 2021, ώρα 21.00, στο carnivalpatras.gr

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

«Μια καρναβαλική ιστορία θα ακούσουμε και θα δούμε... Πιο συγκεκριμένα, θα ακούσουμε την αφήγηση αποκομμάτων των εφημερίδων από το 1900 έως το 1978 από τον κ. Διονύσιο Καπρούλια, όπως είναι καταγεγραμμένα στο μουσείο τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.ΠΗ.Ν αποτυπώνοντας με πρωτογενείς πηγές την ιστορία του καρναβαλιού.

Ταυτόχρονα, θα δούμε μια υποπλοκή με ένα ζευγάρι (Δημήτρη Βαμβακά, Δήμητρα Θεοδωροπούλου), να αλληλεπιδρά σε μία σχέση που εξελίσσεται ανά δεκαετίες. Τα ζευγάρι θα δρα σε συγκερασμό με όσα ακούγονται στην αφήγηση, βοηθώντας τη χρονική συμπύκνωση του έργου. Το σκηνικό περιβάλλον (Ιωάννη Κοψίνη) και η ενδυματολογία (Ελένη Ασλανίδη) αποδίδουν το πλαίσιο κάθε εποχής, όπως επίσης, οι χορογραφίες (Αγγελική Σίνου), που πλαισιώνουν την χρονική απόδοση της διήγησης.

Τέλος, η υλική και ηθική υποστήριξη από την εταιρία Mosaic, που είχε αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής, συνετέλεσαν να αποτυπωθεί η καρναβαλική ιστορία της πόλης μας, διαχρονικά μέσα από τις εφημερίδες.

 Όλα αυτά, δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε η εξαιρετική συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) – Καρναβάλι Πάτρας και τον ορθολογικό τρόπο αντιμετώπισης από την πρώτη στιγμή».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

Ταυτότητα παράστασης:

Ηθοποιοί: Δημήτριος Βαμβακάς, Δήμητρα Θεοδωροπούλου και η μικρή Λυδία Ζαπάντη

Αφήγηση: Διονύσιος Καπρούλιας

Σκηνοθεσία: Δημήτριος Ζαπάντης

Σκηνικά-Φωτογραφία: Ιωάννης Κοψίνης

Ενδυματολόγος- Styling:  Ελένη Ασλανίδη

Χορογραφία: Αγγελική Σίνου

Μουσική: Αθανάσιος Ευστρατιάδης

Βίντεο/ Μοντάζ: Manos Mpouses Videography

Τεχνική υποστήριξη: Χρίστος Αναγνωστόπουλος

Εκτέλεση παραγωγής: Μosaic

Παραγωγή: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) – Καρναβάλι Πάτρας

*Με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

H ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας ευχαριστεί το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ για τη διάθεση των αποκομμάτων των εφημερίδων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture